MiM – İçerik Hırsızlığına Son Kampanyası

____________________________________________________________________

Bu E. Ali‘nin İçerik Hırsızlığına Son Kampanyası yazısında başlattığı bir mim, amacı içerik hırsızı siteler ve bloglar ile ilgili bir yazı yazmak veya yazamayacaksak önceki kişiden veya Ali’den kopyalamak.

Ben de şu an bir yazı yazmak istemiyorum, saat 02:42 biraz sonra yatmam gerek ve parmaklarım üşüyor. 😀 Bahanem hazır o zaman ben de izin verilmiş hatta emredilmiş bir içerik hırsızlığı yapıyor ve E. Ali’nin mim yazısından bir konuyu doğrudan alıp üzerinde biraz düzenlemeler yapıyorum.

Özgün Olmayan İçeriğin Sakıncaları

Çoğu blogcular ve çeşitli site sahipleri içerik olarak başka yerlerden yazı çalmaktadır. Sitelerini olabildiğince zengin içerikli yapmak istemelerindeki başlıca sebep reklâm gelirleridir. Google’dan Adsense hesabına sahip olmak nasılsa kolay…

Eğer siz de başka yerlerden izinsiz alıntılarla sitenizi şişiriyorsanız aşağıdaki satırları dikkatle okuyun:
Sitenizde yayınladığınız yazıların gerçek sahipleri sizi gerekli yerlere şikâyet edebilir. Böylece Google sizin Adsense hesabınızı temelli iptal eder ve artık hiçbir zaman kendi adınıza tekrar Adsense hesabı alamazsınız. Ayrıca birikmiş paranız varsa size ödenmez. Her gün bir iki blogcunun Adsense hesaplarının iptal edildiğini duyuyoruz. Oldukça yaygın bir şey. Hesabı kapanan blogcular hayret ediyor: Ben Adsense sözleşmesine uygun davrandım diyor. Oysa çok önemli bir şeyi hiç düşünmemişti: Çalıntı yazılar yüzünden çok kişi tarafından defalarca şikâyet edilebileceğini!

Ayrıca çalıntı yazılarla hareket etmenizde web dünyasında hiçbir saygınlığınız şerefiniz olamaz. Dahası, eğer Allaha ve ahiret gününe inanıyorsanız yaptığınızın kesinlikle haram olduğunu iyi bilin.

Blogculardan başka çeşitli forumların üyeleri de birçok yazıyı alıp kendi yazısı gibi yayınlayabiliyor. Bu çeşit içerik hırsızlığının yapıldığı siteler zaten kaliteli içerik üretebilen forumlar değil ve de bu hırsızlıklar sadece rap denen kullanıcı puanı kazanmak uğruna yapılıyor. Ot forum üyeleri de çoğu zaman okumadan hırsızın üye bilgilerinin altında yer alan RAP veya “Teşekkür et” gibisinden butonlara tıklayarak o hırsızın götünü tavana vurduruyor. Bu hırsızlar da suç işlediklerini asla bilmiyor, bilen de durmuyor zaten. Geriye de ana avrat sövmemiz kalıyor. Onu da bilen teşekkür ediyordur zaten. Bir de işin diğer tarafı bu yazıları puanlayan ot kesim yazıları okumuyor bile. Okumadığı yazıya bir de “eline sağlık”,  “eline sağlık güzel paylaşım”, “emeğine sağlık” vs. teşekkürler ediyor. Burada büyük bir emek hırsızlığı var ve bunu bile aptallar saçma sapan laflarla bir suça alet olduklarını bilmeden onaylıyor ve takdir ediyor.

Bir ara bir (Ç)alıntı sayfası hazırlamaya başlamıştım. Burada bendeki orijinal yazının ve bulunduğu diğer sitedeki yazının linki olacaktı. Sayfayı daha yayınlamadım, yayınlasam mı da karar vermedim daha. Yayınlasam da pek bir faydası olmayacaktır, en fazla birkaç blogcudan abi bizden mi kıskanıyorsun gibi yanıtlar gelir o kadar.

Normalde link verildiği takdirde alıntı yapılmasına takmam ve hatta yazının tamamen alınmasına bile ses çıkarmadığım olur ama yazının alındığı yerde yazıyla ilgili yorumlar, yazının hırsızına teşekkürler vs. görünce bozuluyorum. Bu şekile birkaç blog sistemine bildirdiğim şikayetlerim bile olmuştu.

Yazılarımda genelde kendi siteme bağlantılarım olur, eğer bu bağlantılar kopyalandıkları yerde kaldırılmışsa buna da sinir olurum bunu da şikayet ederim. 😀

Bağlantı verilemeyecek durumlarda, mesela Cep Ingilizce uygulamamın tanıtımının olduğu bir sayfada da emeğimin karşılığı olarak ismimin bulunması gerekir. O forumda teşekkür edenler bana da teşekkür etmeli.

Neyse yazıyı daha fazla uzatamayacağım. Gelelim sonuca;

Buradan izinsiz alınan veya yazının alındığı sayfa ve site bağlantısının olmaması durumunda, o hırsıza çaldığı yazımdan elde edeceği geliri bensiz yerse haram ediyorum; her gece de yatmadan önce beddua okuyorum, Allah cehennemde benim yanıma versin de ateşini biraz da ben körükleyeyim diye.

Bunu benim sitem dışında farklı yerlerden yapanlar için de düzenli olarak sövme ve beddua seanslarım var, bilgisayarı açtığımda, bloga oturum açtığıma, Google’da böyle bir yazıyı başka bir sitede görünce, bilgisayarı kapatırken, mastürbasyon yaparken…

Ben de şu blogosfer arkadaşlarımı mimliyorum; Kara Klavye, Mavi Genç, Burak Budak, Y4lçın.

2 Yorum

  • Yazan: Burak Budak, 30 Kasım 2008 @ 2:38 am

    en kısa sürede 🙂 belki bu gece belki de sabah yazarım …
    keşke başlıklar hazır olsaydı 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 30 Kasım 2008 @ 2:44 am

    Başlık? Ali’nin sitesinde yazısı bile var. Ne yazacağım diyorsan kopyala yapıştır. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz