Oyun oynayan bankacı vakası

____________________________________________________________________

Türkiye’mizden Tokat’ta, Ziraat Bankası’nda kaydediği söylenen bir video. Oldukça ilginç bir durum. Kesinlikle yüksek bir hayati tehlikenin olduğu bir ortam. Ama bankacı abi istifini bozmuyor, Zira(H)at Bankası’nda çalışıyorum ben diyor ve okeyin dibine vuruyor. 😀

Merak ettiğim, abi bu olayı nasıl bir durumda yapıyor. Yani bu videoyu ilk izleyen, kesinlikle o… çocuğu kelimesinin tanımı olarak düşünmüştür bu görevliyi. Ancak bir ihtimal daha var! Herhangi bir durumdan dolayı Ziraat Bankası sistemleri çalışmıyor ya da banka merkez ile bağlantı kuramıyor vs. bir durum oluşmuş olabilir. Görevli de boşta kalan vaktini değerlendiriyor olabilir. Tabi bu haklı olduğunu göstermez.

Bunu biraz da devlet işlerinde olanların genel rahatlığına bağlamak lazım. Al maaşı yat aşağı politikasına aşırı alışmanın sonucu pek çok devlet dairesinde olan şeyler böyle şeyler. Hani müşteriyle direkt etkileşimde olmayan arka ofislerde falan, çok farklı şeyler oluyor sanmayın. Özelleştirme böyle kurumları devlet yönetiminden almadıkça bu tür vakalar olmaya devam edecektir.

Görevlinin yaptığı, sistem arızası vs. nedenle kendi yapabileceği bir şey olmasa bile doğru bir şey değil. Bankada para kullanılarak işler gerçekleştirilir, para ya çok emekler harcanarak elde edilmiş, ya da büyük borçları ödemek içindir ya da… Saysak hepsi de önemli ve çok ciddi şeyler. Bu durumda da insan psikolojisinin limitlerine yakın noktalar burası. Psikolojik baskıdan dolayı işin çabucak bitmesini isteyen ve sırada bekleyen bir kişi, böyle bir oyuncu görevliyi farkederse, sinirlenip adamı ne hale getirebilir değil mi?

1 Yorum

  • Yazan: Enes, 19 Ekim 2011 @ 5:03 pm

    Merhaba, Ferhat bey. Devlet daireleri 10 kişinin rahat ettiği 2 kişinin ise bayağı bayağı çalıştığı yerler olmasından ötürü, bu rahat adamla birlikte harıl harıl çalışan o gariban memurların da görüntüsü bu videonun içerisinde yer almalıydı ki hakikatler tamamen göz önüne serilsin.
    İyi günler.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz