Google Maps NES sürümü

____________________________________________________________________

Hani 2000’lerin başlarından biraz önceleri atarilerimiz olurdu kartlı, ya da kasetli derdik onlara. İşte Google elemanları, onlarda da çalışan bir Google Maps sürümü yapmak istemişler ve yapmışlar.

NES için Google Maps sürümü sadece bir yazılım olamıyor tabii ki, çünkü NES’in o tarihi 8-bit donanımı Google Maps için çok yetersiz. İnternet bağlantısı bile yok! 😀 Google, bunun için Google Store’dan alınabilecek bir NES kaseti çıkarmış. Kaseti atariye takıyorsunuz ve kasetin üzerindeki Ethernet girişine de, diğer ucu yönlendiricinize takılı olan bir Ethernet kablosu takıyorsunuz. Bu kablo üzerinden kaset internete bağlanarak haritaları indirmeye, rota çizme ve sesli komut algılama vs. şeyleri yapmaya başlıyor. Tabi görüntü kalitesi çok parlak değil, 8 bit sonuçta. 🙂 Hatta çözüm olarak Google nesneleri çeşitli NES karakterleri ile değiştirmeyi uygun görmüş.

Aşağıdaki videoda Google’ın yaptığını izleyebilirsiniz. Google Maps‘e girip üst köşeden Quest modunu seçerek de, Google Maps üzerinden bir deneme turu yapabilirsiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz