Etiketli yazılar: Atatürk

Dünya Düzeni – Obama’nın Gelişi ve Meâli

Ülkemize Dünya’nın büyük liderlerinden biri gelir, sonra ne olur ne gider? Lider olmasın, bir yardımcısı olur, bir elçisi olur; gelirler vs. Bu gelip duran adamların derdi nedir, neden gelirler? Dönüşte nasıl giderler, ne alıp ne verip giderler vs. Banu Avar’ın anlatımıyla Obama’nın Gelişi ve Meali, Dünya Düzeni belgeseli. İzlemeniz şiddetle tavsiye olunur. Devamını oku »

İngilizce Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi – Atatürk’s Address to the Turkish Youth

O Turkish Youth! Your first duty is ever to preserve and defend the National independence, the Turkish Republic.  Devamını oku »

Yine KPSS, yine ve yeniden bir ÖSYM vakası, Vaka-i ÖSYM

Bir KPSS macerası daha yaşayalım demiştim ki bu seneki macera da tam oldu. Cemaat yine soruları önceden ele geçirmiş ve sınav geçerliliği yine ortadan kalkmıştı. Devamını oku »

Trenle Türkiye [video] [belgesel] [Alman] Bölüm 2

Bölüm 1.
Trenle Türkiye [belgesel] [Alman] Bölüm 2
Devamını oku »

Trenle Türkiye [video] [belgesel] [Alman]

Alman ARTE televizyon kanalında yayınlanan “Mit dem Zug durch … die Türkei” isimli bir belgeselden görüntüler. Belgesel’de İstanbul’dan – Van’a trenle gidilmekte ve çeşitli konulardan bahsedilmekte. Dil Almanca’dır. Devamını oku »

Fransız malları boykotu

Fransa’nın saçma Ermeni soykırımı oyunu üzerine şimdi de Fransız mallarını boykot edin diyorlar. Edelim de, bugüne kadar hangi boykotu başardık da bunu yapacağız. 🙂 Ha bir de Fransız mallarını boykot etsek direkt olarak Fransızlara zarar vereceğiz diye bir şey yok ki. Fransız sermayesi, Türkiye’de üretim ve satış yapan dolayısıyla Türkiye’de işgücüne katılım sağlayan pek çok firma var. Hadi diyelim, süper boykot yaptık, hiç Fransız malı(!) satın almadık. Olan önce bu firmalarda çalışırken işsiz kalacak vatandaşımıza olur. zaten başbakanın açıkladığı yaptırım maddelerinde de Fransa’nın mallarını almayın boykot edin demiyor direkt. Yoksa, biz boykot bitene kadar Patricia Kaas dinlemeyiz, internetten bedava MP3’ünü indirmeyiz olur biter. (!) 🙂 Devamını oku »

Demokrasi batması

İş demokrasiyi savunmaya gelince, çok iyi savunuruz ama sonuçlarına katlanmak zor gelebiliyor. Demokrasi pek çok bakımdan iyi bir yönetim biçimi. Ama oy verdiğimiz partinin de seçim sonrasında lider parti olarak çıkmaması da bu sistemin bir parçası. Kazanan varsa kaybeden de var. Devamını oku »

Kasetistan

Geçen yıl CHP’den Deniz Baykal’ın porno kasedi çıkmıştı piyasaya. Kimse bu kaset gerçek ya da fotomontaj demedi. Ama Deniz Baykal tahttan indi ve yerine Kılıçdaroğlu geldi. Devamını oku »

Kapatılan Atatürk Kültür Merkezi

Bu yazı alıntıdır…

Sayın Yılmaz Özdil’e saygılarla
Halûk Tarcan
* * *
KAPATILAN ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ.. Devamını oku »

İşaret diliyle İstiklal Marşı’mız

İşaret dili ile İstiklâl Marşı’mız, böyle imiş. Devamını oku »