Etiketli yazılar: Özel Günler

Güneş sönünce ne olacak? [#video] [#belgesel] [#nationalgeographic]

21 Aralık 2012 muhabbetlerinin başlamasından sonra güneşin sönmesi ile ilgili de korkular başlatanlar oldu. Aşağıdaki video da National Geographic’in Akıbetimiz serisi Güneş Sönünce belgeseli. Tüm enerjisini güneşten elde eden dünyamızda güneşin sönmesinden sonra neler olacağı ve ne çözümler üretilebileceği ile ilgili zevkli bir belgesel.
Devamını oku »

Yörsan, Sevgililer Günü kaşarı

Çiftlere sevgililer gününe özel kaşar yapma görevi aslında Yörsan’a kalmamıştı. Ama mağazalara malı çeksinler, sonra da ellerinde patlasın iadeye düşsün diye yapmış olmalı uyanıklar. Yoksa bu kadar kaşarın olduğu piyasada, gayet gereksiz bir hediye(!). Ancak dalga geçmek için alınır. Sevgiliye veriyorsun bunu falan, ayrılıyorsun direk. Kurtulmak için de bire bir. Devamını oku »

Demokrasi batması

İş demokrasiyi savunmaya gelince, çok iyi savunuruz ama sonuçlarına katlanmak zor gelebiliyor. Demokrasi pek çok bakımdan iyi bir yönetim biçimi. Ama oy verdiğimiz partinin de seçim sonrasında lider parti olarak çıkmaması da bu sistemin bir parçası. Kazanan varsa kaybeden de var. Devamını oku »

İşaret diliyle İstiklal Marşı’mız

İşaret dili ile İstiklâl Marşı’mız, böyle imiş. Devamını oku »

Kadınlar gününüz kutlu olsun – 3: Kadınların ölmeden önce yapması gereken 100 şey

Ağ’da dolaşırken ilginç bir görüntüye rastladım. Üzerinde kadınların ölmeden önce yapması gereken 100 şey yazıyordu. Devamını oku »

21 yıl 3 saat önce ben çıkmışım

Burada daha önce doğum günümle ilgili birşey yazmamıştım. Çünkü ya o devirlerde blogum yoktu ya da İnternet’im. 🙂 Ama bu sefer yazıyorum, bugün benim doğum günüm (Bir zamanlar babamın da olduğu yaştayım). 21 yıl önce 9 Şubat’ın ilk yarım saatinden çıkmışım ortaya.
Devamını oku »

Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Bugün 8 Mart kadınlar günü. Buradan herkesin Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Aslında az çektirmediler bana ama neyse, yılın bir günü onlara verilmiş geri kalanı erkeklerin kutlayalım bir günlerini bari. 😀 Şaka canım. 😀 O kadar da kötü değiliz. Canımıza okuyanları kadar sevdiklerimiz de var mutlaka, annemiz, ninemiz, teyzemiz, yengemiz, arkadaşlarımız vs. Haklarını yememek lazım. Doğumumuzdan ölümümüze kadar her konuda emekleri geçiyor, bizi biz yapıyorlar, onlarsız yaşamak imkansız. Tüm yaptıklarına rağmen bizden de hak ettiklerini alabiliyorlar mı orası şüpheli ama neyse.

Bu arada blogcu tatilindeki Pınar Altuntas‘tan da hoş bir resim gelmiş onu da koydum.

Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun Devamını oku »

Bugün Sevgililer Günü (İmiş)

Bugün 14 Şubat’mış, Sevgililer Günü deniyormuş bu güne. Benim de aklıma şu sorular geldi; acaba kutlanacak sevgi kaldı mı, peki ya sevgili kaldı mı, yoksa herşey palavra değil mi? Valla sevgi sevgili falan bunlar göründüğü kadar basit olmayan, seviyorum demekle olmayan şeyler. Devamını oku »