21 yıl 3 saat önce ben çıkmışım

____________________________________________________________________

Burada daha önce doÄŸum günümle ilgili birÅŸey yazmamıştım. Çünkü ya o devirlerde blogum yoktu ya da Ä°nternet’im. 🙂 Ama bu sefer yazıyorum, bugün benim doÄŸum günüm (Bir zamanlar babamın da olduÄŸu yaÅŸtayım). 21 yıl önce 9 Åžubat’ın ilk yarım saatinden çıkmışım ortaya.

Aslında şimdi bu çıkış anı neyin kanıtı? Bir günün tam başlangıcında doğmak her işimde erkenci davrandığımı işimi erkenden yapmaya başladığımı mı kanıtlıyor? Hayır, tam tersi. 😀 8 Şubat günü muhtemelen annemin karnında bu et neden böyle, bu deri neden böyle, aha bu yumuşak aha burada parmağım var diye gereksiz şeylerle uğraşmaktan esas amacıma vaktinde zaman ayırmadım ve sonuç ortada bir gün geç doğdum. 🙂 Yani daha doğmadan belliymiş benim ne mal olacağım. 🙂 Evet efendim daha o zaman yapmam gereken işi yapmayıp başka işleri yapıyormuşum. 🙂

Neyse dönelim konuya, yeni bir yaÅŸa girmiÅŸim, hiç bir önemi yok. Yeni yaşımla ilgili tek beklentim yarın öğlen saatlerinde kahvaltı niyetine yiyeceÄŸim pastayı annemin iyi yapmış olması. Yoksa yeni bir yaşın getireceÄŸi hiç birÅŸey yok bana. Alt üstü ölüme bir yıl (belki bir gün) daha yaklaÅŸtım o kadar. Eee öyle de olunca içimden soruyorum, eee ne yaptın onca senede diyorum, kime ne faydan dokundu, Dünya’da ne iz bıraktın, ÅŸerefsizi duyunca adam edecek bir öykün bir baÅŸarın var mı, binlerce kilometre öteden birinin sana dua etmesine sebep olabilecek bir ÅŸey yaptın mı, soruyorum tekrar tekrar ama yanıtların hepsi belli.

Dünya’da ne var ne yoksa yeyip içmeye çalıştım, oksijenini karbondioksite dönüştürüp aÄŸaçlara biraz faydam olduysa da inanmayın, israf ettim oksijeni de yediÄŸim ÅŸeyleri de.

Okula gittim, dersi sevmediÄŸim için sevdiÄŸim bölüme gitmedim, zaten çalışmasam da o zamanlarda öğretmenlerin gaza getirmesiyle baÅŸarılı olabileceÄŸimi sandığım bir bölümde okumaya baÅŸladım. Sonra ona da acaba piÅŸman olsam mı diye düşünüp karar veremedim, piÅŸman deÄŸilim hala. Bilgisayar diye bir illetle tanıştım, gerçek bir GEEK olarak ondan baÅŸka birÅŸey düşünmedim bir daha. Ancak ne zaman onun içlerine girip zaman geçirmeye baÅŸlasam annem farklı bir bölümde okuduÄŸumu hatırlatıp beni dışarı çıkıyor. Ben de milletin paralı yaptığı programların ücretsiz sürümlerini yapıyor, lan ben bu bilgisayara 939 lirayı size de binlerce lira vermek için mi yaptım diyorum. Biraz aptalca olacak ama Ä°nternet’i sınırsız bir bilgi kaynağı, bilgisayarı da herÅŸeyin yapılabileceÄŸi birÅŸey sanıyordum. Halbuki ikisi de çöplük, zaman kaybı. Bir kere en basit ödevim için bile Ä°ngilizce kaynaklar kullandım, eÄŸer Yabancı Dil bölümünü seçmemiÅŸ olsaydım ÅŸimdi onları yapamamıştım.

Daha sonra Türkçe içeriği arttırma amacıyla sırf GEEK hücrelerimden dolayı bir site açtım, onu bloga çevirdim, sonra da bu çizginin dışına çıktım, içerik falan üretemiyorum. Sebebi de artık bu mantığın faydasız olduğunu görmem. Bu millet iyi birşey haketmiyor ki, işi gücü pislik, hırsızlık vs. Herkes kendini ve uçkurunu bir de çukurunu düşünüyor. Bir milli olma kaygısı başlamış etrafta adam kalmamış. Dünya ölçüleri değişken bir çubuğun etrafında dönüyor, evet efendim nice beyinleri yöneten şey bu çubuk. Bundan dolayı da artık kendim için yaşıyorum, kimse umrumda değil.

Çevremde şahit olduğum olaylardan da kızlardan uzak durma kararı aldım, birgün evlenirsem büyük ihtimalle istemeden bir kaza yapmışımdır. 🙂

Åžimdi de aha öylesine yaşıyorum. Kendi gözümde bir hiçim, bir yılımı geçirdiÄŸim cemaat yurdunda yaÅŸadıklarım ve düşündüklerim Dünya’nın benden de büyük bir hiç olduÄŸunu anlamamı saÄŸladı. Çıkardığım derse göre ben de ona koymalıydım. Ama yok ben cemaat yurdundan kendi dini düşüncelerimle çıktım, onlara göre de bu yanlış. Sonuçta cehennemde yerim hazır ama baÅŸka birinden duyduÄŸum kurallar yerine benim dinden ne anladığımla ilgili kurallar bence daha önemli. Tabi bunlara göre de cehenneme gideceÄŸim orası baÅŸka.

Neyse, benden bu güne kadar bir balya olmadı, hep ot oldum bundan böyle de ot olarak kalacağım, önümde sadece bir süre daha var, sonra da topraÄŸa karışacağım, birkaç piç çocuk mezarlığımın başında oynarken ismimin yazdığı taşı kıracaklar sonra kimliksiz olarak toprağın altında olacağım. Etraftaki otları besleyeceÄŸim, bir inek beni yiyecek ve beni kıçından tekrar yere dökecek. Ben yine otlara karışacağım bu sefer bir koyun yiyecek ve o koyunu da bir insan yiyecek, onun da kanında biraz dolaÅŸtıktan sonra onun sidik kesesi tarafından bir kanalizasyona karışacağım. Muratlı’daysam “Kuru dere”ye akacağım, oradan Ergene nehrine ve denize, geliÅŸmiÅŸ bir ÅŸehirdeysem arıtma tesisinde tutulacak ve diÄŸer atıklarla birlikte kireçleneceÄŸim, sonra farklı maddelere parçalanıp fiziki varlığım toprak altındaki bir kemik yığınından ibaret olacak.

Ruhsal varlığım ise cehennemde DJ Devil’in Dance with the Devil ÅŸarkısı ile ateÅŸler üstünde dans edecek ve yanacağım, tekrar tekrar yanacağım, derim devamlı deÄŸiÅŸecek ve ben de yanmaya devam edeceÄŸim. Muhtemelen müziÄŸini severek dinlediÄŸim çoÄŸu DJ de orada olacağından ÅŸanslı sayılırım. Hatta Einstein ile de karşılaÅŸabilirim, selam söylememi isteyenler aÅŸağı yazsın, bakarsınız Atatürk’ü de görürüm (bu farklı bir tartışma, sadece Atatürk’ün kadınlarla iliÅŸkileri konusunda duyduÄŸum birkaç ÅŸeye dayanarak dedim, bir kitapta yazıyormuÅŸ, yoksa inanın baÅŸka bir problemim yok kendisi ile, bize bıraktığı Cumhuriyet için kendisine teÅŸekkür ediyorum ).

Cennet kısmında ise tombul memeli kızlar bekliyormuş beni, daha çok beklerler.

Bu zamana kadar böyleydi, ailem üstümde biraz baskı oluşturduğundan biraz ezik, büzük, basık bir tip olarak yaşadığımdan asosyal olarak böyle dolaşacağım işte.

Ferhad Fidan Lan ÅŸimdi bana bir de sana “Ä°yiki doÄŸdun” mu dememi bekliyorsun demeyin, beklemiyorum. Tam tersi oksijeninizi ve doÄŸal kaynaklarınızı tükettiÄŸim için sizden özür diliyorum, beni affedin.

Ha bir de bu yıl içinde ölebilirim, cidden. Bilmiyorum ama küçüklüğümdeki bir çeşit falda 21 yılından sağ çıkarsam 73 yaşına kadar yaşayacağım diye birşey vardı. O falı bir daha bulamadım, göremedim ama neyse. Fala inanma derler ama ben inanırım, çıkıyor bende çünkü. Yani diyeceğm bu sene aranızdan ayrılabilirim. İyi olacak aslında, 70 yılın günahı 21 yıldan daha fazladır ne de olsa.

6 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 9 Åžubat 2009 @ 8:57 pm

    Doğum günün kutlu olsun. Yazdığın karamsar fikirler belki göründüğü gibi değildir diye düşünerek o fikirler için bu kadar yorum yapıyorum. 🙂
    Dünyada misafiriz, Allaha ve ahiret gününe inananlar da inanmayanlar da bunun farkında bilincinde.

  • Yazan: FeRHaD, 9 Åžubat 2009 @ 9:13 pm

    Karamsarlık mı? Yok ya, ben çok iyimser biriyimdir! Ne işse fazla iyimser olduğum zamanlar hiçbir işim beklediğim gibi gitmez. Karamsar olduğum zamanlar ise akıl muhakememin en iyi olduğu zamanlardır, adeta beynimdeki işlemci hız aşırtma edilmiş gibidir, bu sebeple o dönemlerde söylediğim çoğu şey çıkmıştır. 🙂
    Karamsarlık deÄŸil, gerçekler bunlar. Kendimi tanıyorum, neler yapıp neler yapamayacağımı biliyorum, neler yapıp neler yapmadığımı ve yapmayacağımı biliyorum, artılarımı eksilerimi biliyorum, günahlarımı sevaplarımı biliyorum ve benim yanlışın doÄŸrduyu götürme koÅŸulum da ÖSS’den bile sert. 🙂 Kendime dışarıdan farklı biri gözüyle bakabiliyorum ve gördüklerim bunlar. Kendimi çok iyi eleÅŸtirebiliyorum, gel gelelim hiçbir ÅŸeyimi düzeltemiyorum. 🙂 Ne yapmam gerektiÄŸini de biliyorum ama o ÅŸeyi ya yapmak istemiyorum ya da baÅŸlayınca bir süre sonra vazgeçiyorum. 🙂

  • Yazan: E. Ali, 10 Åžubat 2009 @ 8:16 am

    İnsan değişim gelişim içinde olur. 2 yıl sonra bambaşka insan olacaksın. Çünkü çok kişilerden bilirim: 24 yaş ile beraber insan yepyeni bir kişiliğe geçiyor. En azından genelde böyledir diyebilirim.
    Yaş meseleleri de karışık. 21. doğum günün demek aslında hayatının 22. yılına giriş günün demek oluyor.
    Tekrar kutlu olsun. Nice başarılı mutlu yıllara inşallah. 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 10 Åžubat 2009 @ 12:19 pm

    Tekrar teşekkür ederim ( 3. kez:) ), amin.
    Şimdi bu değişime 2 yıl mı var değişelim görelim bakalım.

  • Yazan: havanur, 21 Nisan 2009 @ 4:29 pm

    bence çöplerin yere atılmaması gerek belediye de atanlara ceza vermeli

  • Yazan: FeRHaD, 21 Nisan 2009 @ 4:49 pm

    Havanur, uyarın için teÅŸekkürler de sence burası “çöplerin kaç yıl bekleyip yok olmasının videoları” ile ilgili bir yer mi, yazıda ona benzer birÅŸey gördün mü hiç! 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz