Etiketli yazılar: Reklamcılık

Amerikan Rüyası (The Amerikan Dream) [#video] [#animasyon] [#belgesel]

Amerikan Rüyası tam olarak bir belgesel mi bilmem ama aktardığı bilgiler bakımından benim için bir belgesel. Animasyon film, Amerika’nın kapitalist para ve bankaların borçlandırmaya dayalı Amerikan rüyasının çalışma biçimi ile ilgili ilginç bilgiler aktarıyor. Ä°zleyiniz lütfen.
Devamını oku »

Serebro – Gun [#video #klip]

Serebro denen grubun müzikal değer taşımayan, ama yüksek miktarda cinsel içerik barındıran bir video klipleri daha hayata gelmiş. Aslında sadece bu sayede dikkat çekip bir şeyler yapabiliyorlarya. Toplumun deformasyona uğrama merakını gidererek., reklam yani.
Devamını oku »

Geleneksel Turkcell Sahur İnternet Kampanyası

Kampanyanın gelenekselliÄŸi geçen sene de uygulanmış olmasından kaynaklanıyor, kampanya adında ÅŸu an için böyle bir ÅŸey yok. 🙂 Ramazan süresince gece 02.00 ile 06.00 arasında kullanılabilecek 250 MB internet veriyor Turkcell her gece. Devamını oku »

Turp Telekom

Turk Telekom, ülkemizin yegane ADSL altyapısı sahibi. ADSL hizmeti alan bütün müşterilerin servis saÄŸlayıcısı ne olsa da bakır kablo altyapıları Turk Telekom’a ait. E tabi biraz da sorunlu kendileri. Bende de sorunlu bir süredir. Devamını oku »

Turkcell’liler 2011 yılında ne yaptı (Ä°nfografik)

Ä°nfografik kervanına Turkcell’de müşterilerinin 2011 aktiviteleri hakkında bilgi vererek katıldı. Bakalım cebe tonla para indiren Turkcell’in Turkcell’lileri neler yapmış. Devamını oku »

Dolandırıcılık v2.0 DSL ile yüksek hız, düşük ping, kotasız ekonomik internet

DSL hizmet sağlayıcıları bir reklam gibi bir şey yapmış. Bir oyun takımını oynatmışlar falan. Fiber dururken DSL teknolojilerine bakılır mı arkadaş. 😀 Tamam G. Kore falan yerlerde VDSL ile adamlar veriyor 100 Mbit ama, coğrafya dersi ile ilgili bu. 😀

Kürk giyeceğime çıplak gezerim diyorlar

Bazı hayvanlar varya, doÄŸanın kendilerine vermediÄŸi kılı tüyü parayla diÄŸer hayvanlardan acıyla alıyorlar. Bir de baÅŸkaları var ki, o kürkü giyeceÄŸime çıplak gezerim daha iyi diyor. Benim kürküm, kılım tüyüm bana yeter diyor. Devamını oku »

Turkcell Her Yöne SMS paketi

Turkcell’de her yöne rahat rahat mesaj göndermek istiyorsanız aylık 10TL cebinizden çıkarmanız gerekiyor. Bu 10 TL karşılığında her yöne gönderebileceÄŸiniz 1.000 SMS sahibi oluyorsunuz. Devamını oku »

Tokyo’da önündeki yayayı tarayan reklam panoları deneniyor

Günümüz ekonomisinde reklamcılık önemli bir sektör. Alış veriÅŸ olayının gerçekleÅŸmesi için ürünlerin reklamlarla müşteriye tanıtılıp müşteri tarafından satın alınması gerekiyor. Bu sebeple de reklamcılık alanı da yaratıcılıki zekanın ve teknolojinin had safhada kullanıldığı bir alan. Japonların denemeye aldığı yöntem de bunun bir göstergesi; önünden geçen yayayı tarayıp ona özel reklamlar gösterebilen reklam panoları (billboard). Devamını oku »

Apple AppStore hakkında ilginç bir kazanç raporu

Mobil uygulama pazarları özellikle iPhone’un geliÅŸi ile Apple tarafından açılan AppStore ile önem kazandı. AppStore tam olarak bir ilkmiydi deÄŸil miydi bilmiyorum ama uygulama pazarı kavramına dikkati çektiÄŸi kesin. Öncesinde cihazımıza uygulama yüklemek için uygulama indirilebilen AÄŸ sitelerinde arama yapar, orada bulamadıklarımız için forumlara üye olur, günlerce arar dururduk. Ancak AppStore bu iÅŸe çok iyi bir çözüm oldu ki günlerce uygulama aramak tarihe karışmaya baÅŸladı. (Evet, kendim geliÅŸtirene kadar günlerce bir Java uygulaması aradığım oldu. ) Uygulama pazarlarının tabi geliÅŸtiriciler için de faydaları vardı ki AppStore birçok uygulama geliÅŸtiricisini çekmeyi baÅŸardı. Her yıl da geliÅŸtiricilere milyar dolar para kazandırıldığı söyleniyordu AppStore üzerinden. Tabi tek bir kiÅŸiye deÄŸil, tüm geliÅŸtiricilere hani. Bu haberlerle uygulama geliÅŸtirmenin çok kazançlı ve önemli bir ÅŸey olduÄŸunu düşünmeye baÅŸladık ama rastladığım bir rapor bunun tam olarak doÄŸru olmadığını söylüyor. Devamını oku »