Hindi Değil Türkiye

____________________________________________________________________

İngilizce’de Türkiye’ye Turkey derler ve bunun diğer bir anlamı da hindidir. Yani Turkey demek hindi de demektir. Hatta bu yüzden Amerikan’ların geçtiği dalgalara maruz kalırız. Eskiden bir ara Turkey yerine Turkiye denmesi ile ilgili bir şeyler yapılmıştı ama ne idi bilmiyorum. Şu an da HindideğilTürkiye.com diye bir girişim var, amacı Turkey lafını unutturup ülkemize yurtdışında da Türkiye denmesini sağlamak.

Amerika’da yaşayan Bilal Bedük, Burak Bedük ve Yusuf Yıldız isimli 3 Türk genci toplumsal girişimcinin eseri bu proje. Hindi değil Türkiye sitesi ile de projelerini başlatıp Turkey ismini Turkiye olarak değiştirmeye niyetliler.

Sitede turkey kelimesinin tek anlamının hindi olmadığı ve şu gibi diğer anlamlarına da yer verilmiş: dandik, ezik kişi; saf, aptal, beceriksiz kimse; kötü, başarısız bir iş,  kuş beyinli, ahmak, budala, aptal, cahil, geri zekalı, şapşal, salak, zeka özürlü, enayi, mankafa, rezil, mağdur…

Sitenin planı bundan böyle her yerde Turkey yerine Turkiye kelimesini kullanıp, kullandırtmak. Sosyal ağlarda Hindi değil Türkiye sitesini paylaşmak. 19 Mayıs’tan sonra da Obama vs. Amerikan siyasilerini e-posta bombardımanına tutmak.

Site ekibinin Amerika’da hazırladığı bir video:

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz