From Paris With Love (Paris’ten Sevgilerle)

____________________________________________________________________

From Paris With Love (Paris’ten Sevgilerle) 2010 yılında piyasaya çıkmış bir aksiyon filmi. Aksiyon ne yahu, yabancı kelime, Türkçe’sini diyelim hareket. Yok olmuyor. Neyse, Çok mükemmel bir film değil ama izlenebilecek iyi bir film denebilir, çok mükemmel şeyler beklemeyin hani.

Film Fransa’da adından da anladığınız gibi Paris’te geçiyor. Bir ajanımız var ki adı James Reese (Jonathan Rhys Meyers) ve daha iyi işler almaya çalışıyor. Ajanımızın bir de güzel bir nişanlısı var. Sonunda ajanımıza önemli bir iş teklif ediliyor. Bunu kabul ediyor ama bu işi tek başına yapmayacak. Amerika’dan bir ajan daha geliyor ve ortak oluyorlar. Tabi Amerika’dan gelen aşan Wax (J. Travolta) hiç de normal davranışları olan biri değil, uçuk kaçık, önüne geleni çekinmeden öldüren biri. Bu ortağa Reese de çok sevinmiyor tabi, adam bir ölüm makinesi gibi bir şey. Neyse olaylar bu şekilde başlıyor ve devam ediyor…

Öncelikle filmin adında bile Paris var ama Paris ile ilgili pek bir şey yok filmde. Hani Paris’in bir özelliğine yönelik bir sahne olabilirdi. Ama tek olanlar Eiffel kulesine çıktıkları normal bir sahne ve arka sokaklarda kokain ticareti yapılan bir yerdeki ufak bir muhabbet. Bunun dışında şehre bir vurgu yapılmamış. Açıkçası filmin Paris gibi bir şekilde geçmesi heyecanlandırmıştı beni ama bir marifeti olmadı.

Bunun dışında da temanın biraz daha hareketli, diri ve orijinal olmasını beklerdim. Aslında orijinal zaten de şöyle diyeyim, yapay bir şey gibi bir havası var. Önemli kısımlar çok basit şekilde sonuçlanıyor ki buralarda beklediğim aksiyonun yanına bile yaklaşılamamış, hani bu kadar çabuk mu bitecekti dedim.

Oyuncu performansları ise genel olarak iyi ki John Travolta’dan da bu beklenir. Ama temadaki burukluk burayı da etkilemiş ki karakterlerde tuhaflıklar var. Reese’in güzel bir karısı var ama soyunu sopunu hiç merak etmemiş. Wax çok havalı, kendine güvenen, ukala bir şey ki yapmacık geliyor çok.

Bunlar dışında işte izlenesi bir film. Hani o kadar yazdığıma da bakmayın genel olarak izlenecek gayet iyi bir film. Ama dediğim gibi Paris’ini de sevgisini de göremediğim için adıyla da anlaşamayan bir film gibi olmuş biraz. Ama izlenir mi, izlenir, berbat bir film değil kesinlikle.

From Paris with Love (Paris’ten Sevgilerle)

from paris with love fragman 2 | izlesene.com

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz