Garmin’in ilk optik nabız sensörlü saati Forerunner 225

____________________________________________________________________

Garmin, GPS özellikli koşu ve yürüyüş saatlerinde lider firmalardan biri. Bir süredir telefonlarda ve akıllı saatlerde kendini gösteren optik nabız sensörlerine ise uzak bir firma idi. Optik sensörler nabzı damarlarda olan değişiklikleri ışıkla algıladığından sensöre yan ışıklar geldiğinde ya da hareket halinde ölçümü doğru yapamıyordu. Garmin ise sadece elektrokardiyografik ANT destekli göğüs bantlarına destek sunuyordu. Optik sensörler çoğu cihazda sportif aktivitelerde verimli olmasalar da Mio marka cihazlarda kullanılan Philips üretimi sensör oldukça başarılı idi. Sonunda Garmin de koşu saatleri serisinin yeni üyesi Forerunner 225’e Mio teknolojili bir optik nabız sensörünü eklemiş.

garmin forerunner 225

garmin forerunner 225 Forerrunner 225 orta sınıf bir koşu saati olarak görülse de ülkemiz fiyatları her zamanki gibi oldukça pahalı olacaktır. Orta sınıf olsa da bu saatlerde de GPS var ki Garmin’in bu saatlerinin can alıcı noktası GPS desteği. Aktiviteleri harita üzerinden görebilme ve sensörlerden gelen veriler doğrultusunda da performansı inceleyebilme temel avantajları.

Garmin Forerunner 225 de EKG temelli nabız ölçümü yapan göğüs bantlarını göğüsten çıkarıp ölçümü bilekten ve direk saatten yapmaya niyetli bir saat. Bununla ilgili de önceki Forerunner 220 sürümüne göre nabız ve nabız alanları ile ilgili birkaç menü eklenmiş. Bu şekilde göğüs bandı olmadan aktivite takibi yapılabiliyor artık. GPS ve nabız takibi kullanımı esnasında batarya ömrüne 7 saat denmiş ki genel anlamda yeterli.

Performans olarak ise DCrainmaker testine göre oldukça başarılı ki göğüs bandının takibi kaçırdığı bazı anlarda da başarılı bir şekilde nabzı takip edebilmiş. garmin forerunner 225

Forerunner 225’e eski seriden farklı olarak genel adım tabanlı aktivite takibi de gelmiş ki son Garmin cihazların hepsinde geliyor artık bu da. Adım sayımı, uyku takibi, hareketsizlik uyarısı vs. bazı yeni takip özellikleri.

Garmin’in yeni uygulama platformu Connect IQ ise Forerunner 225’te yerini alamamış. Garmin bu platformu bu şekilde sınırlı cihazda sunarak nasıl geliştirecek bakalım, göreceğiz… Ayrıca telefondaki bildirimleri göstermek gibi bir akıllı saat özelliğinin olmaması da saati alınabilirlik konusunda şüpheye sokuyor.

Saat hakkında bilgi için İngilizce Garmin sayfası.

Garmin Forerunner 225 İngilizce DCrainmaker incelemesi.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz