Google Senin Boş Zamanın Olmuyor mu Be

____________________________________________________________________

Dün gece bir yazımı gönderdikten sonra Google’a bir bakayım dedim, yeni yazımı kaç dakika içinde indeksleyecekti.

Yazıyı gönderdikten sonra ilk kontrole gelen Yahoo ve Technorati botları oldu, Google biraz yavaştı, veya onların gitmesini bekledi. 😀

Neyse yaklaşık üç dakika sonra o da geldi, geldiği gibi Google’da yazının başlığını aradım. İlk anlarda tabii ki görünmedi. Sonra da FireStats’a daldım, çıkamadım. Çıktığımda bir arama yaptım ve sonuçlarda sitem görünüyordu ama indekslenmesinin üzerinden yaklaşık 7 dakika geçmişti. 😀 Kanıt;

Bu botları ara sıra kapatmıyorlar mı ya, kapatsalar da adamlarda binlerce bilgisayar var, birini kapatsalar diğerleri çalışacak, F@H’de bile en yüksek puanlara sahip olanlardan biri Google. O kadar bilgisayar ben de olsa ben de de olur o puanlarya neyse.

Şimdi de bu yazının kaç dakika sonra indekslenip arama sonuçlarında göründüğüne bakacağım.

4 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 18 Kasım 2008 @ 12:45 am

    9 dakika oldu, Google Beyler teşrif edebildiler. 😀 – Google’da başlığın önüne ve sonuna ” koyarak arama yaptığımda sonuca Technorati’nin ilgili sayfası çıkıyor. 😀 Yani Google benim yerime Technorati ile meşgulmüş. 😀
    11 dakika oldu, Google Bey’in sonuçlarında görünüyorum ben de ama bu sefer utanmaz 2 dakika önce diyor. 😀 Halbuki ben o yazıyı 11 dakika önce yayınladım ve her yarım dakika da bir kontrol ediyorum. 😀
    Demek ki Google Technorati’yi benden daha iyi takip ettiğinden daha önce indeksleyebiliyor ve benden de ancak 9 dakika sonra haberdar oluyor. Aslında yazıyı yayınladığım sıralarda Google Bot ana sayfadan geçmiş ama belki benden erken geldiğinden yazıyı göremedi ve ancak blogun ping kontrol sırası geldiğinde siteye girebildi. Bir kez Google Bot siteye girince de 2 dakika sonra indeslemesini yapıp sonuçlara koyuyor.
    Kabul et Google bu sefer biraz yavaştın. 😀

  • Yazan: E. Ali, 18 Kasım 2008 @ 5:34 pm

    Bir de sildiğim URL’lerde içeriklerde aynı titizliği gösterselerdi!

    Sildiğim yazılar var kaç gün oldu google hâlâ ziyaretçi gönderiyor. Gerçi gönderdikleri yarı yarıya azaldı ama göndermesin artık. Zaten adsense sözleşmesine aykırı içeriklerdi. Bunlardan biri hatırlarsın adı lazım değil suçlu ve meşhur bir ot.
    Web yönetici yerinden o url’lerin kaldırılması talebinde bulundum. Beklemede yazıyordu. birkaç dakika sonra baktım reddedildi yazıyor. gerekçesi ise üçüncü şahıslarda varmış. ne demekse artık.. Belki başka sitelerdeki tavsiye linkleridir. Bunu açıklamamış ama onların web yöneticisiyle konuşun diyor. onlar kim ben bilmiyorum. neyse benim sitemde o url’ler yok, gerisi önemli değil. Şimdiye kadar google’dan o sayfalara gelenler yarı yarıya azaldıysa herhalde zamanla daha da azalacaktır.

  • Yazan: FeRHaD, 19 Kasım 2008 @ 12:39 am

    Google bilgiyi seviyor ne yazık ki, bir öğrendiğini bir daha unutmak istemiyor. 😀
    Sildiğin yazılara robotların gelmesini umarım robots.txt dosyasında engellemek gibi yöntemleri de kullandın. Yoksa Google yazılarını aylarca indeksinden silmeyebiliyor. Lise sonda iken Angelfire ücretsiz hostta barındırdığım ilk sitemin bazı yazılarını sildikten aylar sonra bile Google’da bulabiliyordum, site çalışmasa da önbellekten yazıya erişilebiliyordu.
    Bu sebeple bir dahaki seferlerde yazıları Google’ın indeksinden silmek için robots.txt dosyasında botları engelledim vs. bazı şeyler yapmıştım.
    Ama en iyisi 301 yönlendirmeleri. Eğer komple alt alan adını kaldıracaksan buradaki sayfalara gelindiğinde yeni alan adındaki sayfaya gitmelerini vs. sağlayabilirsin. Bu Google açısından da iyi oalcaktır, indekslenme hızı da problem olmayacaktır, birkaç gün içinde tamamı indekslenir muhtemelen.

  • Yazan: Estetik, 25 Kasım 2008 @ 3:28 pm

    hehehe çok hoş olmuş bu yazı yaaa

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz