Grafik belleği kullanımınızı görün: Video Memory Watcher

____________________________________________________________________

Ekran kartları da paylaşımlı veya paylaşımsız olsun masaüstünüzde gördüğünüz görüntüyü tutmak ve oluşturmak için bir miktar bellek kullanırlar. Bu paylaşımsız kartlarda direkt ekran kartı üzerindeki bellek çiplerinde de olabilir veya sistem belleğinden de bir miktar bellek kullanabilirler. Sistem belleğinin doluluk oranını gösteren birçok program olmasına rağmen ekran kartı belleği ile ilgili pek fazla program yok. Video Memory Watcher da bu az sayıdaki programlardan biri, Video Memory Watcher ile ekran kartınızdaki boş bellek miktarını görebiliyorsunuz.

Yanlış hatırlamıyorsam Everest ya da SiSoftware Sandra’da vardı ekran kartında kullanılan bellek miktarını gösterme. Tabi bu programların temel amacı bu olmadığından basitçe kullanılan bellek miktarını göstermek ve bunun yanında da o an ihtiyaç duyulmayan birçok veriye erişebilecek sistem bilgisi programları bunlar. Video Memory Watcher ise sadece boş video belleği bilgilerini gösteren ve birkaç dakikalık kullanımı basit bir çizelge olarak sunan bir program.

Video Memory Watcher görüntüsü.

Video Memory Watcher görüntüsü.

Program arayüzü çok basit. Program ilk açıldığında boş grafik belleğini ölçer ve bunu toplam bellek olarak gösterir. Boş bellek miktarı yükselirse de ölçümlerini ve çizimleri gerektiği şekilde günceller.

Yukarıdaki ekran görüntüsünden görebileceğiniz üzere Card Memory ve System Memory olarak iki kısımda gösteriliyor bellek kullanımı. İlk Card Memory yazan kısımda ekran kartı üzerindeki bellek çiplerinin kullanım miktarı gösteriliyor. İkinci System Memory kısmında da sistem belleğinden ekran kartı için ayrılan kısmın kullanım miktarı gösteriliyor. Eğer sistem belleğinden paylaşım kapalı ise sistem belleği kısmında tüm değerler ,00 olarak görünüyor. Memory Usage History kısmında da çizelge olarak bellek kullanımındaki değişimler gösteriliyor.

Alt kısımda bulunan Reset Min/Max and History butonu ile tüm değerleri sıfırlayıp ölçümleri yeniden başlatabilirsiniz. Maximum Card Memory bellekte ölçülen en fazla boş alanı gösterir, bu ölçüm sadece ilk program açılışında ya da önceki cümlede belirttiğim sıfırlama sonrasında yapılır. Current Card Memory de ekran kartında şu anki boş bellek miktarını gösterir. Minimum Card Memory yazan yerde ölçümler esnasında kalan en az boş bellek miktarı gösterilir, Card Memory Usage olarak da karttaki belleğin doluluk miktarı yazar. Bunları şimdi de yanlarındaki System … kısımlarına uygulayın, bunlar da sistem belleğindeki kullanımla ilgili verileri verir.

Program çalışabilmek için bilgisayarınızda Directx 9.0c ve .Net Framework 1.1 bulunması gerekli. Program kurulum gerektirmiyor, sadece aşağıdan indireceğiniz ZIP dosyasını uygun bir yere açıp içindeki VidMemWatch.exe isimli dosyayı çalıştırın.

İndir “VidMemWatchV3.zip”

VidMemWatchV3.zip – 62 defa indirildi –

1 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz