Güle güle FriendFeed

____________________________________________________________________

FriendFeed, diğer sosyal medya siteleri kadar ün yapamamış ve Facebook’un satın alması ile daha da batırılmış sosyal medya sitelerinden biri. Yapı olarak Twitter’ın karakter sınırı olmayanı ve her girdiye girilen yanıtların o girdiye özel bir sayfada görüntülenebildiği bir sistem. İlk dönemlerinde yapısından çok kullanıcı kitlesiyle dikkatimi çekmiş bir siteydi. Şimdi ise Facebook’un yeter bu kadar demesi ile kapanacak bir site.

FriendFeed’i ilk keşfettiğimde hafif elit kesim de sayılabilecek, bilgili ve bildiklerini paylaşan insanların olduğu bir siteydi. Tabi bilgi olunca yorum ve tartışma da olmasa olmazdı. Böyle hareketli bir yerdi. Devamında Facebook satın alarak gelişimini durdurdu. Yaklaşık 5 yıldır da eski haliye hizmette idi. Tabi bu süreç boyunca da sitedeki ortamda değişmeler oldu. FriendFeed içindeki neredeyse tüm özellikler zaten Facebook’a entegre edilmişti. İlk dönemlerinde bahsettiğim kullanıcı kitlesi yavaş yavaş Facebook ve Twitter gibi yerlere dağıldılar. Devamında da oldukça cinsel içeriğin sohbetin döndüğü bir hale gelmişti yavaş yavaş. Yine de birilerinin ihtiyacını görüyordu yani.

Ancak Facebook’un yayınladığı bir duyuru ile Nisan başında FriendFeed’in kapanacağını öğrenmiş olduk. Koskoca topluluk sitesi kapanacak yani. Sistemi kopyalayıp siteyi yaşatmak isteyen geliştiriciler var, bakalım nasıl bir şekilde sonuçlanacak. Çakması makması benzer bir iş gören bir yer oluşturulabilecek mi…

Bu arada siz de FriendFeed kullanıcısı iseniz ve eski iletilerinizi yedeklemek istiyorsanız Export FriendFeed sitesini kullanabilirsiniz.

2 Yorum

  • Yazan: Zafer, 27 Mart 2015 @ 8:38 am

    Derecik’te ff’ten birini gördüm, şaşırdım.

  • Yazan: FeRHaD, 28 Mart 2015 @ 6:21 am

    😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz