İnternet Haftası 2008 (7 – 20 Nisan)

____________________________________________________________________

İnternet Haftası

İnternet Haftası İnternet’in Türkiye’ye gelişinin 15. yıl dönümü 7 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Tam yıl dönümü 12 Nisan. Yani 15 yıl önce 12 Nisan’da Türkiye İnternet (Ağ) ile tanışmış.
İnternet Haftası içinde çeşitli yerlerde çeşitli etkinlikler yapılacak. Bunlar çeşitli sunumlar, konferanslar, seminerler, fuarlar ve çeşitli yerlerde ücretsiz yüksek bağlantılı internet kullanım imkanı vs. Ne yazık ki Eskişehir’de hiçbir etkinlik olmadığı için benim için pek bir atraksiyonu olmayacak. Ancak diğer etkinlik olan illerdeki arkadaşlar için eminim çok faydalı bir hafta olacaktır.

Hafta ile ilgili site İnternet Haftası. Sizde blogunuzda veya sitenizde hafta ile ilgili bir tanıtım yaparak veya bir banner koyarak destek olabilirsiniz. Banner sayfasında oldukça güzel bannerlar var, bir tanesini sitenize koyabilirsiniz. Ayrıca kayıt olarak sitenizin Destekleyenler sayfasında duyurulmasını sağlayabilirsiniz.

Sitedeki Etkinlikler sayfasından da tüm illerdeki etkinlikleri öğrenebilir ve kendiniz düzenleyeceğiniz etkinlikleri de kayıt edebilirsiniz. Bu yıl ki etkinlikler ile altı çizilmek istenen noktalar şunlar:

Kendi Okulunu İnternete Bütünleştir!
Bir halk kütüphanesini İnternete bağla!
Belediyeler bünyesinde halka açık İnternet evlerinin açılması!
Organize sanayi bölgesinde İnternet evi açılması!
Kültürel Mirası İnternete Taşı!
Bir e-devlet hizmetini başlat!

Diğer öenmli bir konu da mutlaka İnternet yasakları olacaktır. Ayrıntılı bilgi için Aktif Katılım Çağrısı sayfasına bakmanız yerinde olur.

Sitede ilgimi çeken birşey sitenin daha önceki yıllardaki hallerine de erişebilmesi. Baştan sona bir baktığınızda Türkiye’de İnternet’in ne kadar geliştiğini ve destekleyenler sayfalarına da bakarsanız ne kadar yaygınlaştığını anlıyorsunuz. Buyrun bunlar yıllara göre siteleri (İnternet’in gelişinden 5 yıl sonra başlıyor. ) :
1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz