Etiketli yazılar: İnternet Haftası

900 MHz WCDMA (3G) deneyimi

Bir sebeple dün Bulgaristan’da bulunmam gerekti. İlginç bir şeyle de karşılaştım. Uzun zamandır Bulgaristan’a gitmemiştim, orada kullanılan 3G frekansı 900 MHz imiş, yani ülkemizde Turkcell ve Vodafone’un kullandığı 2G frekansı. 900 MHz 2G için kapsama alanı üstünlüğü demek ülkemizde. Hani 3G sinyali aynı noktadan verilen 2G sinyali kadar geniş alanı kapsamazya ülkemizde, nedeni 3G sinyalinin 2100 MHz gibi yüksek bir frekansta olması ve daha çok zayıflamasıdır. Devamını oku »

TTnet yanlış AKK hız kesmeleri

Donanımhaber’in İnternet Servis Sağlayıcılar bölümü bir ay kadardır hayli hararetli bir şekilde çalkalanıyor. Sorunlu ve pahalı Turk Telekom’un ISS’lere sunduğu hizmetten dolayı ISS’lere çok sövülen, çok şikayet edilen bir yer olarak her zaman hararetli idi burası ama, geçen aydan beri biraz daha aksiyon girdi olaya. Neden? TTnet ve diğer ISS’ler bir ay kadar önce, daha öncesinde var denen ama uygulanmayan AKK fonksiyonunu kullanmaya, ve dolayısıyla limitini geçenlerin hızı yavaşlamaya başladı. Daha öncesinde yüzlerce GB veri indiren 8Mbps’e kadar ve diğer AKK noktalı limitsiz ADSL kullanıcıları, AKK limitsiz daha yavaş ve pahalı paketleri kullananlarla dalga geçerdi. Geçen aydan beri ise, 50GB kotayı geçtikleri gibi kendileri dalga geçilecek hale geldi Turk Telekom uygulaması sayesinde. Yalnız son bir haftadır, hızların 15 GB geçildikten sonra düştüğü ile ilgili şikayetler var. 50 GB geçilince düşmeyecek miydi? Devamını oku »

Dikkat, Facebook. Your password has been changed!

Bu aralar e-posta hesabınıza “Facebook. Your password has been changed! ID7681” gibi bir başlığa sahip olan bir e-posta alırsanız, hemen üşenmeden silin gitsin. Devamını oku »

Gelecekte Ağ’a nasıl bağlanacağız?

Bugün Ağ’a bağlanmak için farklı yöntemler var, bunlar kablolu ve kablosuzlar olarak ikiye ayrılıyor. Gelecekte de bu ayrımın korunmasını bekliyorum. Ama uzun gelecekte de kablosuz iletişim kabloluyu yenecektir. Bağlantı ise ciddi biçim değiştirecektir. Devamını oku »

İnternet Haftası 2008 (7 – 20 Nisan)

İnternet Haftası

İnternet Haftası İnternet’in Türkiye’ye gelişinin 15. yıl dönümü 7 – 20 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Tam yıl dönümü 12 Nisan. Yani 15 yıl önce 12 Nisan’da Türkiye İnternet (Ağ) ile tanışmış. Devamını oku »