TTnet yanlış AKK hız kesmeleri

____________________________________________________________________

Donanımhaber’in Ä°nternet Servis SaÄŸlayıcılar bölümü bir ay kadardır hayli hararetli bir ÅŸekilde çalkalanıyor. Sorunlu ve pahalı Turk Telekom’un ISS’lere sunduÄŸu hizmetten dolayı ISS’lere çok sövülen, çok ÅŸikayet edilen bir yer olarak her zaman hararetli idi burası ama, geçen aydan beri biraz daha aksiyon girdi olaya. Neden? TTnet ve diÄŸer ISS’ler bir ay kadar önce, daha öncesinde var denen ama uygulanmayan AKK fonksiyonunu kullanmaya, ve dolayısıyla limitini geçenlerin hızı yavaÅŸlamaya baÅŸladı. Daha öncesinde yüzlerce GB veri indiren 8Mbps’e kadar ve diÄŸer AKK noktalı limitsiz ADSL kullanıcıları, AKK limitsiz daha yavaÅŸ ve pahalı paketleri kullananlarla dalga geçerdi. Geçen aydan beri ise, 50GB kotayı geçtikleri gibi kendileri dalga geçilecek hale geldi Turk Telekom uygulaması sayesinde. Yalnız son bir haftadır, hızların 15 GB geçildikten sonra düştüğü ile ilgili ÅŸikayetler var. 50 GB geçilince düşmeyecek miydi?

Teori: Turk Telekom sonuçta bir Arap ÅŸirketi, Arap baÅŸkanlardan biri Turk Telekom’dan önemli bir görevliyi arayıp Ä°ngilizce şöyle dedi:  “Slow down the connection when the consumer excedes 50 GB quota limit.” Yani, kullanıcı 50 GB limitini aÅŸtığında hızını düşürün.

Benim Ä°ngilizce konuÅŸma, dinleme ve anlama tecrübesi olmayan Türküm, fifty diye duyduÄŸu 50 rakamını, Ä°ngilizce’si fiftiin diye telaffuz edilen 15 ile karıştırdı. Gerekli donanımda da fonksiyon şöyle yazıldı:

if(kota >= 15 GB) {hizSabitle(“1Mbps”)};

Sonuç, kullanıcı 50 GB yerine 15 GB veri aldıktan sonra AKK uygulanmaya başladı ve hız 1Mbps değerine düşürüldü. 😀

Şaka bir yana, bu durumla siz de karşılaşmışsanız müşteri hizmetlerini arayıp bilgi veriniz ve sorunun düzeltilmesini istediğinizi belirtiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz