Dikkat, Facebook. Your password has been changed!

____________________________________________________________________

Bu aralar e-posta hesabınıza “Facebook. Your password has been changed! ID7681” gibi bir başlığa sahip olan bir e-posta alırsanız, hemen üşenmeden silin gitsin.

Başlığında “Facebook. Your password has been changed!” yazan e-postada Facebook parolanızın değiştiği ve yeni şifreyi öğrenmek için ekteki dosyayı açmanız gerektiği belirtiliyor. Tabi o dosyada da Antivir’e göre Dldr.Agent.agr adlı bir truva atı var. Yani işe yarar, kayda değer bir şey değil. PC’nizi ele geçirmeye yönelik bir uygulama sadece.

Bana geldi ama, kullandığım normal e-posta adreslerime gelmedi. Sunucunun gelen tüm çöp e-postaları toplayan alanına geldi. Çünkü varolmayan bir e-posta adresine gönderilmişti.

Dün akşam e-postayı aldığımda ekteki dosyayı antivirüs programım Antivir’in karantinasına alıp, daha sonra da gönderdim incelenmek üzere. Bu gece Antivir’i güncellediğimde karantinadaki dosyayı tekrar tarattım ki, eskiden bir kayıt olmayan dosyanın artık bir truva atı kaydı vardı.

Bu eski bir yöntem ama, hala bir miktar işe yarıyor olmalı ki hala bunu zararlı dosyalarını yaymak için kullanan bir sürü kişi var. Hele, Facebook gibi sayısız kişiye hizmet veren bir hizmet olunca ekteki zararlı dosyalarını çalştırıp yayacak kişilere de ulaşılıyor. Eğer bir kez ekteki dosyayı indirip çalıştırmışsanız truva atı PC’nize bulaşmış demektir. Antivirüs programınız varsa güncelleyin, yoksa kurun ve taratıp truva atını bilgisayarınızdan atın.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz