Gelecekte Ağ’a nasıl bağlanacağız?

____________________________________________________________________

Bugün Ağ’a bağlanmak için farklı yöntemler var, bunlar kablolu ve kablosuzlar olarak ikiye ayrılıyor. Gelecekte de bu ayrımın korunmasını bekliyorum. Ama uzun gelecekte de kablosuz iletişim kabloluyu yenecektir. Bağlantı ise ciddi biçim değiştirecektir.

Günümüzde Ağ’a bağlanmak için bilgisayar, cep telefonu, tablet bilgisayar, buzdolabı, televizyon, tost makinesi gibi cihazlar kullanıyoruz.

Gelecekte ise tek bir cihaz olacak BTNA ya da BAA denen bir teknoloji olacak. Bu kısaltmaların açılımı Brain to Net Adapter ve Beyinden Ağ’a Adaptörü. Ya da From Brain To Net Adapter olarak FBTNA de denebilir, ona gelecekte tam olarak karar verebilirler.

Bu herhangi bir Ağ bağlantısından beyine direkt bir sinyal verip alarak beyni direkt bir biçimde Ağ’a bağlayacak. Bu şekilde Ağ’a bağlanmak için başka bir şeye ihtiyaçları kalmayacak. Çünkü zaten her şekilde her an Ağ’a bağlı olacak.

Kaliteli koltuklar olacak, bunlar Internet Koltuğu diye pazarlanacak. Bunlara oturacağız ve nete gireceğiz.

Bu ilk başlarda bir şapka şeklinde kafaya takılarak olacak. Kibrit kutusu kadar bir cihaz beyne yakın bir noktaya  yerleştirilecek. Bu cihaz hem beyine sinyal gönderip alacak, hem de donanımsal Ağ altyapısına bağlanacak. Yani şu anki ADSL ya da fiber modem ve router cihazlarımın görevini görecek. Bu cihaz Ağ’a erişimi kablolu ya da kablosuz teknolojiler üzerinden sağlayacak.

Daha sonra da zamanla günümüzün cep telefonu baz istasyonları şeklinde baz istasyonları ile beyne sinyal gönderilip alınabilmeye başlanacak. Bu noktada kafalara da SIM kart benzeri çipler takılabilir. Ya da SIM kart benzeri programlar yüklenebilir, artık o zamanın teknolojisine göre ne olur bilmem.

Tabi sonlara doğru, direkt uydular üzerinden tüm insanlara Ağ sinyali verilecek. Arada hiçbir modem vs. olmayacak. Beyindeki elektriklenmeleri uydular algılayıp Ağ ile ilgili sinyalleri yakalayıp işleyecek, sonra da beyne buna uygun sinyal gönderecek.

Peki bilgisayar ne olacak? Bilgisayar denen şey ortadan kalkacak. Bilgisayar gerektiren işleri internet yapacak. İnternet bizim sahip olduğumuz bilgisayarlardan daha güçlülerine ve toplu olarak sahip olacak. Bizim de yüksek hızlı internet bağlantımız olacakya. İşimizi bu bilgisayara gönderecek ve orada işlenip bize geri dönecek. Bu model şu ankinden daha mantıklı. Çünkü ihtiyaç duyulan kapasitede PC çalıştırılmasını mümkün kılacağından enerji kullanımı ve performans bakımından daha avantajlı.

Ha, yukarıda sonlara doğru dedimya. Bu Dünya’nın sonu da olabilir, kıyamet günü de olabilir, bir göktaşı Dünya’yı yokedebilir de, ya da hiç olmayabilir de. Burasını gelecek gösterecek. 😀 Aklımda başka bir sürü şey de var ama, söylemek ne kadar doğru kim bilir. 😀

2 Yorum

  • Yazan: grcndemircan, 7 Nisan 2011 @ 12:30 am

    Ya hacı bunların olması demek yeni nesil köle sistemine geçmek demek.Her işi makinalar yapacaksa fazla insan gücüne de ihtiyaç duyulmayacak.Ve bu iş hiç hoşuma gitmedi 😀

  • Yazan: FeRHaD, 7 Nisan 2011 @ 2:47 am

    O dönemlere geçişte uygulanacak politikalara göre insan hakettiği yaşama da kavuşabilir, para kazanamıyor diye aç kalıp sürünebilir de. Güçlü bir sınıfın varlığı olmamalı, eğer olursa, bahsettiğim sistem tamamen bir kölelik sistemiyle çalışacaktır. Devlet yönetimi gibi güçlü ve ayrıcalıklı yetkilerle donatılmış bir sınıf olmalı mutlaka. Ancak bu da, sadece resmi görev saatleri içinde. Onun dışında, o ayrıcalıklar olmamalı ellerinde.
    Karpuz yata yata büyür denirya, ayı kış uykusu uyurya; insanın doğasında saatlerce ağır çalışmak yoktur. Birkaç saatlik bir zorunlu çalışma herkese yetip artacaktır. Tabi bilgisayarların yardımıyla yürüdüğünden işler, bilgisayarları programlamak için mutlaka olmalı çalışacak bir insan gücü.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz