İslami Atatürk’e Küfür Fikirleri Merkezi

____________________________________________________________________

E-postalarımı kontrol ederken Facebook’taki İslami Fikir Merkezi adlı gruptan bir mesaj geldiğini gördüm. Mesajın içeriği ilginçti, zira Atatürk’e aşağılamadan ve onu dinsiz ilan etmekten başka birşey yoktu.

Gruba bir ara meraktan katılmıştım. Neler konuşuluyor neler dönüyor falan diye, grubu gerçekten İslam ile ilgili iyi bir yer olarak düşünmüştüm. Tabi o zamandan sonra da grubu unutmuş gibiydim, aslında Facebook’u unutmuştum, o sebeple de pek girip baktığım yoktu. Şimdi de bu e-postayı okuyunca gruba girdim. İslami Fikir Merkezi ismi İslami Atatürk’e Küfür Merkezi olarak değiştirilmesinin uygun olabileceğini gördüm. Çünkü İslami Fikir denen yerin ana sayfasında sadece Atatürk’ün dinsizliği ile ilgili şeyler görünüyordu. İç sayfalara da geçmedim zira ana sayfası fazlasıyla gereksizdi.

Yazılanlar doğru olabilir, doğrudur ama böyle hakaretler ve aşağılamada da bir mantık bulmuş değilim. Genel olarak mesajda yazılanların hedefi:

Atatürk’ü bir ilah olarak görüp dini kavramlardan uzaklaşıp kendi kafalarında kurdukları dine İslam diyen, bu dinin başına da Mustafa Kemal’i getiren, esas Allah’ı kandil günleri dışında hatırlamayan, esas İslam dinini küçümseyen aşağılayan mantıksız bulup saçma ve gereksiz diyen aşırı Atatürk düşkünleri, bir nevi putperestler.

Normal olarak bu tür kişilerin tavırları gerçekten de iyi değil, Atatürk’ten önce de yaşamın olduğunu akıllarına getirmeliler, ya da dedikleri şeye İslam dememeli ve gerçek İslam’ı aşağılamamalılar, Atatürk’ü bir put olarak gördükleri de söylenebilir.

Bu gruptaki fikirde de bu var ancak bu grup işi aşırıya kaçırıp Atatürk’ü kötüleyen çeşitli içeriklerle Atatürk’ü şerefsiz ilan etmeye kadar gitmiş. Zaten mesaj başlığı da “ŞEREFSİZ MUSTAFA KEMAL’E TAPMAYI BIRAKIN ALLAH’A KUL OLUN” idi.

Konu olarak doğru noktalarda doğru sonuçlar çıkarmış olabilir ve doğru amaçlara da sahip olabilirler. Ancak şu düşünmedikleri de var ki kendilerinin şu an o yazıyı yazabilmeleri de yine Atatürk sayesindedir. Atatürk’ün vatanı toplayıp bir düzene sokarak düşmandan bu düzen içinde savunma ile kurtulduğumuz gerçeğini nasıl küçük görürler. Atatürk olmasa orada burada kurulan düzensiz ordular düşmanın işini biraz zorlaştırsa da sonuçta plansızlık ve dağınıklıktan mahvolmayacakmıydı. Şu anda başka milletlere köle gibi hizmet ediyor, cami yüzü görmüyor da olabilirlerdi ki Atatürk sayesinde onlardan bağımsız bir Cumhuriyet kurabildik ve ne kadar özgürce olduğu biraz sorgulanır olsa da o küfürleri birileri yazıp başkalarına okutabiliyorlar. Nasıl olurda böyle Atatürk’ü aşağılama çabasına girerler.

Mesaj içeriğini de ekleyeyim:

Siz putperestlere dedim ki:
Arkadaşlar, Allah Kuran’da emrediyor:
”Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah’tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin.”
Maide 37
*
Dediniz ki:
-Kahrolsun şeriat.
*
Dedim ki:
Allah Kuran’da buyuruyor:
”Kim Allah’ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.”
Maide 44
*
Dediniz ki:
-Kes sesini. Biz Ata’mızın yolunda gideriz. O her şeyi iyi bilir.
*
Dedim ki:
Bakın Rabbimiz buyuruyor:
”Onlara: “Allah’ın indirdiğine uyun!” denildiğinde, “Hayır, biz, atalarımızın yoluna uyarız!” derler. Peki ya ataları doğru yolu bulamamış, hidayete erememişse?”
Bakara 170
*
Dediniz ki:
-Bizin Ata’mız hata yapmaz. O uludur.
*
Dedim ki:
”Siz Allah’ı bırakıp birtakım putlara tapıyor, asılsız sözler uyduruyorsunuz.”
Ankebut 17
*
Dediniz ki:
-Evet tapıyoruz bir diyeceğin mi var?
*
Dedim ki:
”Siz ve Allah’ın dışında taptığınız şeyler cehennem odunlarısınız.”
Enbiya 98
*
Dediniz ki:
-Sen bizim cehenneme gideceğimizi ne biliyorsun be? Saçma sapan konuşma.
*
Dedim ki:
”Şüphesiz ben Rabbimden gelen apaçık bir delile dayanıyorum. Siz ise onu yalanlıyorsunuz.”
Enam 57
*
Dediniz ki:
-Görürüz kim cehenneme gidiyor kim cennete…
*
Rabbim buyurdu:
”Öyle ya, teslimiyet gösterenleri, günahkârlarla bir tutar mıyız hiç?
Size ne oluyor? Ne biçim hüküm veriyorsunuz?
Yoksa size ait bir kitap var da, (bu sapıklıkları) ondan mı okuyorsunuz?”
Kalem 35-37
*
Dediniz ki:
-Artık yeter. Eğer böyle yazmaya devam edersen, hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
*
Rabbim buyurdu:
”Şu halde, eğer iman etmiş kimseler iseniz onlardan korkmayın, benden korkun.”
Âli İmran 175

İşittik ve itaat ettik ya Râbbi..
****…

Mesajda konuyla ilgili şu içeriklere de bağlantı vardı.
Mustafa Kemal’in Kuran-ı Kerim’e küfrettiği videosu.
Necip Fazıl’ın M.Kemal’e ateş püskürdüğü konuşması.
***
Müslüman olmak ister misiniz? Rabbinizi dinleyin.
*
Atatürk’ün karıştırdığı piskiler, okurken iğreneceksiniz.

Atatürk’ü dini tavırları olarak çok düşünmüş biri değilim, hakkında iyi yazılanların yukarıda bahsettiğim tavırdaki kişiler tarafından yazılmış ve kötü yazılanların da Atatürk’ü sevmeyen cemaat ve tarikat üyeleri tarafından yazılmış olma ihtimalleri yüksek ki tarafsız bir kaynak da bulup incelemedim. Zina vs. farklı günahları olmuş olabilir.

Ama ne olursa olsun bu şekilde bir şerefsiz olarak tanıtılmamalıydı. Örneklerle günahları anlatılabilir, ne kadar ünlü ve zeki birinin bile böyle kötü şeylere düşebileceğindenden bahsedilebilirdi ama bu şekilde aşağılama mantıksız, gereksiz ve bölücü.

İşin kötü taraflarından biri de bölücülük durumu. Terör ve binbir musibetle uğraştığımız günlerde vatan olarak çok daha fazla birlik ve beraberlik gerekirken bu tür şeyler amaçları bu olsa ya da olmasa bile insanları ayrımcılığa teşvik ediyor; birilerini dinci, kemalist, kafir, Müslüman, Aleva, Sünni… diye ayırmadığınızda hiçbir sorun çıkmaz ama ayrım işine girerseniz işin içinden çıkamayacağınız gibi zarar da görürsünüz. Bu grup da Müslüman ve Atatürk putperestleri olarak bölmüş bile insanları.

Bu şekilde yaparak insanları doğru yola döndüreceklerini sanıyorsa bu kişiler bunun hiçbir işe yaramayıp, olayın bölücü durumundan dolayı da çeşitli sonuçlar doğabileceğini düşünmeliler. Eğer gerçekten İslam’ı tanıtmak, insanları bu yola getirmek gibi yararlı bir amaçları varsa da bunu onu bunu aşağılamadan yapmayı düşünmeliler. Hiç değilse kendi bu vatanın nasıl kurulduğunu unutmamalılar.

Bu arada ilgili Facebook grubu.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz