İyi ki Doğdun Google

____________________________________________________________________

Bugün Google 10. yaşına girmiş, buradan iyiki doğdun diyorum kendilerine. Ana sayfasına da şu grafiği koymuş:

Google 10. doğum günü, birthday

Google doğduğu zamana göre çok aşama kaydetmiş bir durumda. İlk olarak sadece sayfa meta etiketlerinde arama yapma kuralını bozarak oluşturdukları sistem sadece İnternet siteleri arasında arama yapmak içindi. Fakat günümüzdeki Google sadece bir arama motoru değil, bir gelir kaynağı, bir e-posta servisi, çok kaliteli bir harita, video hizmetleri servisi, blog yayınlama servisi vs. say say bitmez hizmetlerle dolu bir servis. Üstelik bunların neredeyse hepsi ücretsiz. Bunların hepsini aynı anda bu kadar iyi yapacak kaç şirket var bilmiyorum.

Diğer önemli bir konuda şirketin sadece iki kişi tarafından bir fikir ve toplanan yardımlar üzerine kurulup bu günlere gelmiş bir İnternet devi olması. Yani bizim ülkemizde bir türlü olmayan şu İnternet devleri hikayelerinden birine sahip bir şirket. Hani bizim sadece kullandığımız, çok daha kötü benzerlerini yaptığımız ve onun altyapısını kullanarak sözde rakip şirketler kurduğumuz.

Tabi İnternet ile ilgili sadece yasakların konuşulduğu bu dönemde de, bu gidişle de daha çok acaba bizden de böyle bir şirket çıkacak mı merakıyla yabancı şirketlerin yaş günlerini kutlarız.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz