Jane Austen – Sense and Sensibility karakterleri

____________________________________________________________________

Jane Austen’ın Sense and Sensibility romanının karakterleri.

Henry Dashwood
Bayan Dashwood’un kocası ve Elinor, Marienne ve Margaret’in babasıdır. Ä°lk evliliÄŸinden de John Dashwood isminde bir erkek çocuÄŸu vardır. Ölünce tüm mal varlığını John’a bırakır, kızlar ve Bayan Dashwood parasız kalır.

John Dashwood
Henry Dashwood’un mal varlığının yeni sahibidir. Fanny Dashwood ile evlidir. Bencil biri olup kız kardeÅŸlerini sevmez ve onlarla hiç ilgilenmez.

Fanny Dashwood
Bencil ve John Dashwood’u kendi amaçları için kullanan eÅŸidir. Edward ve Robert Ferrars’ın kız kardeÅŸidir.

Bayan Dashwood
Henry Dashwood’un ikinci eÅŸi ve Elinor, Marienne Margaret’in annesidir. Kızlarını çok sever, araları iyidir ve evlenmelerini ister.

Elinor Dashwood (Sense)
Dashwood kız kardeÅŸlerin büyük olanı olup 19 yaşındadır. Küçük kardeÅŸi Marienne’i destekler ve saÄŸ duyuludur. Marienne’in tersine duygularında ve yargılamalarında daha ölçülüdür. KiÅŸisel meseleleri ile ailesini belaya sokmak istemez.

Marienne Dashwood (Sensibility)
Bay ve bayan Dashwood’un 17 yaşındaki kızlarıdır. Elinor’un aklına sahip deÄŸildir ve ne hissederse hissetsin onu açıkça söyleyebilir. Aşırı hassasiyet ve romantik idealizm sahibidir. Willoughby ile ilgili yanlış yargısının farkına varında, Albay Brandon ile evlenmeye karar verir.

Margaret Dashwood
Dashwood kız kardeÅŸlerin en küçüğü olup Marienne’in romantik eÄŸilimlerini gösterir.

Albay (Colonel) Brandon
Askeri bir memurdur ve 35 yaşındadır. Marienne’e aşık olur ve ilk baÅŸta Marienne onu uygun bir eÅŸ olarak görmese de Elinor onla iyi vakit geçirir.

John Willoughby
Marienne Dashwood’un kalbini kazanıp daha sonra onu zengin bir kadın için terkeden sanat ve edebiyat seven çekici fakat hilekâr gençtir.

Bayan Ferrars
Robert, Fanny ve Edward’ın zengin ve kibirli anneleridir. Edward’ın Lucy ile evlenmesini istemez ve mirasını Robert’a bırakarak onu mirasından mahrum eder. Buna raÄŸmen en sonunda Lucy ile Robert evlenir.

Edward Ferrars
Fanny ve Robert’ın abileridir. Duyarlı ve dost canlısı bir gençtir. Elinor ile yakın bir iliÅŸkisi vardır ve en sonunda Lucy’nin gizli niÅŸanından sonra Elinor’la evlenir.

Robert Ferrars
Fanny ve Edward’ın küçük kardeÅŸleridir. Kibirlidir ve annesi tarafından tutulur. Edward mirastan mahrum edilince Lucy ile evlenir.

Sör John Middleton
Dashwood’ların uzak bir akrabaları, Barton Park’ın sahibidir. Ä°yi biridir ve Barton Park’ta kızkardeÅŸlerin rahat etmesi için uÄŸraşır.

Leydi Middleton
Sör John Middleton’ın eÅŸidir. Çocukça bir karakteri vardır.

Bayan Jennings
Leydi Middleton’ın annesidir. Elinor ve Marienne’in olası eÅŸ adayları hakkında ÅŸakalar yapar.

Ann Steele
Jucy Steele’in evlenmemiÅŸ büyük kızıdır. Aptal ve ihmalkâr olup Lucy ve Edward’ın gizli niÅŸanını ortaya çıkarır.

Lucy Steele
Ann Steele’in kız kardeÅŸidir. Kurnaz, bencil ve para düşkünüdür. Gizlice Edward’la niÅŸanlanmıştır ama en sonunda Robert ile evlenmiÅŸtir.

Bayan Grey
Zengin bir mirasçıdır ve Wiioughby Marienne’i terkettikten sonra onunla evlenir.

Bayan Morton
Zengin ama talihsiz bir kızdır. Önce Edward, sonra da Robert ile evleneceği sanılsa da ikisiyle de evlenemez.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz