Kitap Okumada Japonya’ya 156 Yıl Sonra Yetişiceğiz

____________________________________________________________________

Eda ablamın blogunda dolaşırken İyi Reklam Bravo!Cumhuriyet Kitapları’na başlıklı konudaki resim çok hoşuma gitti. Eda ablam fazla ayrıntı yazmamış ama sanırım Cumhuriyet Kitapları bir yayınevi oluyor ve bu resim de bir reklamı:
İyi Reklam Bravo.Cumhuriyet Kitaplarına Eda Suner
Eda ablamın da dediği gibi bravo bu reklamı düşünenlere. Ülkemiz vatandaşlarının az kitap okuması ile ilgili bu durum bundan daha iyi anlatılamazdı bence. “Kaç Yılda Aramızdaki Fark KAPANMAZ” cümlesine de koptum. Alttaki ufak matematik işleminde de Japonların bir yılda okuyacakları kitap sayısına ancak 156 yılda yetişeceğimiz yazıyor. Bence bunu birkaç ayda hallederiz. Nasıl mı? Sadece çok basit iki yöntemle;
Yöntem 1: Japonları Dünya’dan silerek (Soykırım. Zaten Ermeni soykırımı ile suçlanıyoruz hiç değilse hakkımızla suçlanacağımız yaptığımızdan emin olduğumuz birşey olsun).
Yöntem 2: Devletimizin interneti, TV’yi yasaklaması (Hiç yapmadığı bir şey değil Hatta uygulanabilecek en kolay çözümlerden biri.) ve herkese ücretsiz kitap dağıtması. Hatta sadece hapishanede yatan mahkumlara bile rahat bir yılda tonla kitap okutulur. Nasılsa işsizlik gibi nedenlerle son zamanlarda içeri tatil yapmak için girenler çok. Hem böylece diğerlerinin de tünel kazmak dışında bir meşgaleleri olmuş olur. Bu da F Tipi Blog’dan F Tipilere bir çözüm.

3 Yorum

  • Yazan: EDA SUNER, 2 Haziran 2007 @ 7:28 pm

    Sevgili kardeşim Ferhad

    Ben bloğumda senin de belirttiğin gibi fazla yazı yazmadım, res,m yoruma ya da yazıya ihtiyaç duymuyordu bence, kendini gayet net ifade ediyordu. Ancak sen o kadar güzel biryere değinmişsin ki; iyiki bu ülkede senin gibi gençler var canım.Yüreğine sağlık.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Haziran 2007 @ 7:55 pm

    Teşekkür Ederim. Ben varım da bunlar ne saçmalıyor diyenler de var. Mesela kuzenim bu yazıyı görünce bırak şu işleri diyecek bana. Ben de bir düşündüm de bu yılın başından beri sadece 2 kitap okumuşum(Iyy.Utandım şimdi). Bu rakam çok düşük, arttırmalıyım. Ama suçun hepsi bende değil. En az yarısı Anadolu Üniversitesi’nde. 🙂 Bir kitap adı duyuyorum ilgimi çekiyor gidiyorum kütüphaneye yok. Bana ne kardeşim koskoca kütüphane (binası) doldur içini. Üstelik kitaplarda hani en yeni kitaplar değil. Eski ünlü kitaplar. Aslında sanırım kitap tavsiyesi için bir linki vardı onun, bulursam 100 – 200 kadar kitap tavsiyesi veririm herhalde. En son okuduğum kitap Namık Kemal’in Cezmi adlı tarihi romanı idi. Onu da arkadaştan almıştım. Bu yaz da fazla kitap okumaya vaktim olmayacak (Klasik kitap okumama bahaneleridir.). Bilgisayarımda bazı e-kitaplar var. Onları okurum herhâlde.
    Herkese bol kitap okumalar. Neden 156 yıl bekleyelim ki 156 gün yeter bize.
    Saygılar.

Bu yazıya bağlantılar

  1. Japonya ile aramızdaki 156 yıl - WOLKANCA

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz