Kola ve kahve akan musluk hayali

____________________________________________________________________

Hayal kurmak parayla deÄŸilya, pahalı hayaller de olsa kurmalı arada, saçma olduÄŸuna adımızdan daha da emin olsak da… 🙂 Åžimdi bu mutfaklarda musluklarımızda iki vana oluyorya, biri sıcak biri de soÄŸuk su vanası. Ben şöyle bir ÅŸey hayal ediyorum. Bunlara iki musluk daha eklenmiÅŸ. Birini çevirince kola akıyor, diÄŸerini çevirince de kahve.

Bunu sağlamanın birkaç yolu var şimdi. İlki tüm ülkeye su şebekesinin yanına bir de kola ve kahve şebekesi de döşemek. Bu şekilde her aboneye kolayca kahve veya kola hizmeti sağlanabilecek. Diğer yöntem ise suyu bile olmayan köylerin olduğu bir ülkede kola ve kahve şebekesini yaygınlaştırmanın daha da zor olacağı gerçeğine dayanarak, her müşterinin evinin yanında bir tanker bekletmek ve  tankerdeki kola seviyesi azaldıkça bunu tankeri değiştirerek ya da farklı bir tankerle içeceği getirip diğer tankere boşaltmak. Tabi burada da tankerin düzenli aralıklarla temizliği ve kolanın aşındırıcı etkisinden dolayı aralıklarla değiştirilmesi gibi masraflar var.

Aslında musluk sayısı istendiği kadar arttırılabilir olmalı. Mesela bir musluktan kola, diğerinden, kahve, bir diğerinden şarap bir diğerinden de viski akabilmeli. Ya da bir musluktan siyah kola, diğerinden de portakallı sarı kola akabilir. Bu şekilde ikisi de açılarak Almanya vs. bazı ülkelerde olan matsuko mu idi adı ne idi hatırlamıyorum, sarı siyah karışımı kahverengi koladan içebilir kullanıcı. Ya da mesela rakı musluğunu açar, bir de su musluğunu açar; kullanıcı altına yatar ve kendinden geçene kadar kafayı çeker de durur. Şimdilik bu yöntemler daha farklı şekillerde geliştirilebilir, zira kullanıcılar da bunlara özgün katkılarını yapacaktır ama ilk mesele bu hayali gerçekleştirecek altyapıyı kuracak maliyeti karşılamak. Hiçbir banka bu kadar kredi vermeyecek, ya da bu çocukça hayale yatırım yapmayacaktır. 😀

Ha musluktan akacak kolayı tedarik edecek üretim tesislerinin kurulabilmesi de bir hayal konusu zaten… 🙂

Not: Benim de böyle bir hayalim vardı diyen arkadaşa selamlar. 🙂

1 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

  1. Tweets that mention F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Kola ve kahve akan musluk hayali -- Topsy.com

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz