Kürdistan’ı Ziyaret Edin (Google, Yasağı Yemeden Önce :) )

____________________________________________________________________

Milliyet.com.tr’de Google’ın Earth adlı programında Kurdistan diye arama yapıldığında Diyarbakır’ın sözde Kürdistan’ın başkenti olarak çıktığı haberi vardı.Haritanın Latitude değeri: 37°57’43.06″N ve Longtitude değeri: 40°13’51.67″E .Yazıya yapılan yorumlarda Google’ın bir suçu varmış gibi Google’ı artık kullanmayacağını söyleyenler falan var.Bunu Google koymuyor ki bu programa isteyen her kullanıcı bir şeyler yazıp koyabiliyor.Madem böyle onlarda katkı yapsın.Adamlar kafasına göre birşey koyup bizi küçümsüyorlarsa biz de o programı kullanmayarak mı cevap vermeliyiz yoksa biz de Google Earth’e birşeyler ekleyerek mi cevabımızı vermeliyiz?

Bakalım devletimiz Google’a erişimi de yasaklayacak mı?O biraz zor.Binlerce adsense kullanıcısı akın eder mahkemelere. 🙂 Google Maps’te arama yapıldığında böyle birşey çıkmıyor ama Earth altında View kısmından All Layers seçeneğini seçtikten sonra Kürdistan’ı ziyaret edebilirsiniz.

Milliyet’teki yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.

2 Yorum

  • Yazan: arda, 29 Mart 2007 @ 5:14 pm

    google yi seviyordum böyle yapıyorsa sevmem

  • Yazan: FeRHaD, 30 Mart 2007 @ 2:08 pm

    Niyeymiş o.Arda bunu Google yapmıyor ki Google kullanıcıları yapıyor.Sende istediğin gibi buna karşı birşey hazırlayabilir bunu Google Earth’e koyabilirsin.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz