Masaüstünde Java Cep Telefonu Uygulamaları

____________________________________________________________________

Cep telefonları KVM’leri için hazırlanmış Java TM oyun ve uygulamaları bilgisayarda da çalıştırılabiliyor. Bunun için Mpowerplayer Inc. tarafından hazırlanan ücretsiz bir program olan Mpowerplayer programını kullanıyoruz.

Programı buradan bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Zaten inen .jnlp uzantılı dosya otomatik olarak uygulamayı sisteminize kuracaktır. Bu dosya yine Java TM platformunda çalışan bir Java WebStart uygulamadır. Eğer dosya bilgisayarınız tarafından tanınmazsa bilgisayarınızda uygun bir Java Runtime Environment (JRE) yüklü değil demektir. Bunu http://java.sun.com adresinden bularak veya çeşitli PC dergileriyle verilen CDlerde ücretsiz olarak bulabilirsiniz. İndirdiğiniz dosya WebStart özelliği nedeniyle Java Runtime Environment vb. bir sanal makineden çalıştırılınca internete bağlanıp esas programı indirecek ve kuracak. Bu uygulama ile *.jar ve *.mpz uzantılı java uygulamalarınızı File menüsünden Open seçeneğinden seçerek çalıştırabilecek; ayrıca programın ana ekranındaki istediğiniz ücretli ve ücretsiz uygulamaları bilgisayarınıza ve telefonunuza indirebileceksiniz.
Not:Özel telefonlar için üreticiler tarafından hazırlanmış uygulamalar sadece o marka telefonların çalıştırabileceği Java kodları içerdiğinden bazı uygulamalar çalışmayabilir.
KVM:Kilobyte Java Machineanlamına gelir.Cep telefonları gibi sınırlı miktarda belleğe sahip araçlarda kullanılan sanal makine türüdür.Java programlama dili ve sanal makine hakkında bilgi için tıklayın.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz