Matruşkalı Greenpeace eylemi

____________________________________________________________________

Son zamanlarda pek haber falan izlemez oldum, ilginç birşeyler varsa da zaten çevremdekilerden duyarım. Yoksa zaten devamlı ölüm kalım haberleri kriz var ama Başbakan yok diyor haberleri, ikoncan ne giymiş haberleri sıktı artık. Buna rağmen Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in geldiğini öğrendim. Tabi GreenPeace de kaçırır mı, yapmış hemen eylemini. 🙂

Rusya’nın Atomstroyexport Konsorsiyumu bizim nükleer ihalemize katılan ve teklif veren tek firmaydı. Muhtemelen de Putin enerji konusunda konuşurken bu konuyla ilgili birşeyler de konuşacak bizimkilerle. Reklamlarını yapıp nükleer enerjiyi övecek. 🙂

Greenpeace de boş durmamış tabi, Ankara Kızılay meydanına dikip matruşkaları (ki bunlar içinden daha küçüğü çıkan bir Rus kuklalar dizisidir. Küçükten başlayarak sırayla br büyüğünün içine doldurursanız bunları, sonda sadece bir kukla kalır.) Matruşkanın İçinde Nükleer Var diye bir eylem yapmışlar. Matruşkaların üzerinde de Putin ve Erdoğan resimleri falan var, güzel bir eylem olduğu söyleniyor. Eylemden kareler Greenpeace Facebook albümünde var.

Matruşkanın İçinde Nükleer Var

Eylem ile ilgili Matruşkanın İçinde Nükleer Var sayfasında bir de Bakanlar Kurulu üyelerine gönderilecek bir e-posta şablonu var. Bu sayede siz de Greenpeace’e manevi olarak destek olabilirsiniz. İsterseniz doğrudan isim, e-posta gibi bilgilerinizi verip gönder butonuna tıklayıp gelen e-postadan da isteğinizi onaylayarak bunu gönderebilirsiniz. İsterseniz de şablona konuyla ilgili kendi düşüncelerinizi de ekleyebilirsiniz. Buyrun buradan. E-posta şablonunu gönderdikten sonra konu ile ilgili bir ablamız çıkıp anlatıyor konuşuyor güzel güzel, Greenpeace aktivitelerinden maddi destek ihtiyacından falan bahsediyor.

Sadece manevi destek yetmiyor tabi maddi destek de gerekli. Hatta bu çevrimiçi eylemlerde falan verdiğim telefon numaramdan aramışlardı beni. 4 ayda çıkarılan bir dergilerinden bahsetmişlerdi falan, aylık min 10 TL ile idi sanırım abone olabildiğiniz çevre gündemini tutan bir dergi falan. Buna aboneliği istemiştim ama ödeme sistemi işime gelmiyor. Kredi kartı olayı falan var ki hiç bankalarla uğraşmayı sevmeyen biriyimdir, kolayını bulsam banka hesabımı bile kapattıracağım. Olsa şöyle genel bir hesapları isteyen istediğini yatırsın falan. 😀 Ha bir de parayı kazanan da ben değilim, bizimkilere söylersem de onlar para çıkmasın diye Greenpeace’e bile karşı çıkarlar. 🙂 O sebeple yatıyor şu an o iş de.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz