Milletvekillerine KPSS :)

____________________________________________________________________

Aslında biliyormusunuz bu KPSS sınavı çok iyi bir amaçla kullanılabilir! Milletvekili adaylarını elemeye. Twitter’da mı nerede görmüştüm böyle bir fikri geçen günlerde. Çok mantıklı geldi. 🙂

Önce milletvekili adaylarını alıp sokacaksın KPSS’ye. Aldılar mı çok değil bir 70, ondan sonra sokacaksın seçime. Yahu arkadaş, kerizmiyiz biz devlette işçi olacak adam KPSS sınavına girip bir ton masraf ile kurs kurs dolaşıp sınavı kazanmaya uğraşıyor, devletin başındaki adam KPSS nedir bilmiyor bile!

Yahu sokacaksın bunları da KPSS’ye, bir ön eleme yapacaksın ondan sonra seçim yapacaksın ki kesin seçilme ihtimali olan para ile seçime katılanlar arasından çürükler elenecek. Bu şekilde eminim ki başa daha kalite ve bilgili insanlar geçecek.

Aslında sadece milletvekili değil, belediye başkanı, muhtar, heyetler vs. herkese bir KPSS şartı olacak. Bu şekilde ciddiyim ona buna buzdolabı çamaşır makinesi verip seçim kazanmak olmayacak. Aslında bu tam tersi de yapılabilir. Önce seçimler yapılır, ilk üç aday daha sonra KPSS benzeri bir sınava sokulur ve aldıkları puana göre de yerleştirilirler. Maksat başa geçecek adam bir elemeden daha geçsin ki para ile gelenler ayıklansın. Muhtemelen de birilerine yardım ile seçilenlerin çoğunluğu ayıklanacaktır.

Ha şu da var ki sadece genel kültür kısmından soru sorsalar sonucu belirlemeye yeterli olacaktır bence. 50 yıl önce işledikleri ders konularını falan öğrenmeye çalışmasınlar tekrar.

Anadolu Üniversitesi’nde bizim bölümde de şimdi şöyle bir şey var ki, İÖLP’de bütünleme sınavları Eylül ayında yapılıyor. Böyle olunca da Mayıs sonu – Haziran başında yapılan finalde dersi kalanlar KPSS’yi kazansalar bile bu yıl tek atama olduğu için hiçbir şey yapılamıyor. 🙂 Böyle mükemmel bir bölüm hani.

Neyse, madem biz toplumda milletvekillerinden daha alt gruptaki insanlar olarak KPSS sınavına giriyorsak, böyle yüksek bir devlet mevkisinde olacak insanların da KPSS sınavına girmeleri gerek bence. Sonuçta onlar da devlet memuru, üstelik çok daha fazla önemli işlerle meşgul oluyorlar ki bu sınav onlar için daha da önemli denebilir.

2 Yorum

  • Yazan: Enes, 21 Ocak 2010 @ 11:31 pm

    İnsanların milletvekili olabilmek için harcadıkları parayı gözönünde bulundurunca, Kpss’de kafa patlatarak iyi bir puan alıp bir yerlere girebilmek çoğunlukla orta halli insanların tercihi oluyor maalesef.Çünkü, milletvekili olmanın bayağı getirisi var ortada: Mesela, aldıkları aylık 10.000 TL’ya yakın maaş ve süper emeklilik.

  • Yazan: FeRHaD, 22 Ocak 2010 @ 12:07 am

    Orası kesinlikle öyle de şu KPSS sınavı milletvekilleri gibi önemli konumlardaki adamlara da şart tutulsa da meclistekilerin biraz daha bilinçli mantıklı bireyler olması sağlansa, her isteyen istediği gibi giremese şu meclise hani. Aslında KPSS’ye toptan karşıyım ama madem başkalarına yapılıyor, onlara da yapılmalı ama yav… 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz