Mim : Hayatını şekillendirme fırsatın olsaydı?

____________________________________________________________________

Bu ilginç mimi Erkan başlatmış. Mimin konusu doğum tarihimizden yaşımızı çıkarıp, o zamanda yaşadığımızı farzedip, o zamanki olası adımız, mesleğimiz, yaşadığımız yer, idolümüz ve bir şarkı fotoğraf vs. eklemek.

Öncelikle doÄŸum tarihimden yaşımı çıkarıyorum. 1988 – 20 = 1968.

O zaman adım ne olurdu? Adımı koyan ben olmadığım için bir fikir yürütemem ama Marcus Madeja olmasını isterdim. Neden demeyin, sadece isim hoşuma gidiyor.

Şu an öğrendiyim, o zamanda muhtemelen öğrenci olurdum. Ama meslek olarak elektrik, elektronik türevlerine ilgim vardır. Ancak bugün bile alakasız bir meslek olan İngilizce Öğretmenliği bölümünde okurken o zamanda ne olurdum bilmem. Belki de elektrik ile ilgili bir mesleğim olabilirdi. Ben bu bölüme matematik dersinden tırstığım ve çalışamadığım için geldim, yani kabul ediyorum matematikle yüzleşmek yemedi, korktum ondan. En çok çalıştığın (Veya birşey anlamadığın için çalışmaya çalıştığın, ama gerçekten üzerinde değerli vaktini harcadığın) dersten en kötü ikinci notunu almak buna iyi bir nedendir bence. O zamanlar İngilizce bu kadar yaygın değildi sanırım. Bu sebeple ya Fransızca vs. ile ilgili birşeyler olabilir ya da elektrikle ilgili bir mesleğim olabilirdi.

Nerede yaÅŸamak isterdim? Muhtemelen Bulgaristan’da yaşıyor olurdum. Nerede yaÅŸamak isterdim için verebileceÄŸim net bir cevabım yok. Türkiye’ye gelmeden önce Bulgaristan’da Sofya’da yaÅŸadım. Orada bir büyük ÅŸehir hayatına alışmıştım, gez toz, oyna, gece anayollardan geçen arabaların sesini dinle (hoÅŸuma giderdi) vs. Bu sebeple büyük bir ÅŸehirde yaÅŸamayı isterdim. Yeterince kalabalık olmalı ve gerektiÄŸinde de yeterince yalnız kalabileceÄŸim bir ÅŸehir olmalı. Tabi yüksek binaları vs. de olsa iyi olur. Bu ÅŸartlara uyan her ülkeden her büyük ÅŸehir olabilir. Yalnız buradaki resmi düşününce Hong Kong olmasını isterdim. O zamanlarda da bundan çok kötü deÄŸildir. Tokyo vs. de olabilir, Japonlar teknolojik adamlardır, iÅŸime yarar oraları da.

Ä°dolüm kim olurdu. Åžu an bile kendime bir idol olarak tam birini belirlemiÅŸ deÄŸilim, her aklımın ucundan geçenin kötü bir tarafını bulabiliyorum. Ancak o zamanlarda muhtemelen Che Guevara iyi bir idol olurdu ki, ÅŸimdi de öyle tabi. Louis Armstrong’da olabilirdi, neden olmasın.

1968 Eurovision Massiel La, La, La

1968 Eurovision Massiel La, La, La

1968 yılına ait, ÅŸarkı, fotoÄŸraf veya söz? 1968 yılının Eurovision ÅŸarkı yarışmasını Ä°spanya’dan Massiel, La, La, La adlı bir ÅŸarkıyla kazanmış.

En azından kız güzel sayılır. 😀

Ben de bu mimi E.Ali‘ye, Y4lcin ve Bütün Kelimeler‘e gönderiyorum.
Mim ile ilgili ayrıntılar için Erkan’ın mim yazısına bakabilirsiniz.

7 Yorum

  • Yazan: Erkan, 9 Ocak 2009 @ 4:01 pm

    Ferhad desteğin için sağol.Şarkı söyleyen kız da baya sempatikmiş 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 18 Ocak 2009 @ 2:38 am

    Evet ya, kızı ben de beğendim. 🙂

  • Yazan: cidos, 18 Ocak 2009 @ 2:44 am

    hehe bütün ingilizcecilerde de olur mu yahu yüksek bina hevesi 😀

  • Yazan: FeRHaD, 18 Ocak 2009 @ 2:52 am

    Yok ya, hepsinde yok. 🙂
    O Vikipedi’deki resmi gördün mü? Adamların normal konutları bile gökdelen; 30 kat.

  • Yazan: BaÅŸManyak, 29 Ocak 2009 @ 1:06 pm

    En kısa zamanda mim i cevaplayacağım teÅŸekkürler…

  • Yazan: BaÅŸmanyak, 30 Ocak 2009 @ 4:50 pm

    Mim cevaplandı teşekkürler geç oldu kusura bakma abi 🙂 saygılar iyi günler..

  • Yazan: FeRHaD, 30 Ocak 2009 @ 4:59 pm

    Teşekkürler, geç erken önemli değil. Sana da iyi günler.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz