Osmançe Kalesi Doğa Yürüyüşü [video]

____________________________________________________________________

Trakya’da kale kavramına en yakın yapılardan biri Osmançe Kalesi, Kırklareli’nin Vize ilçesinin Kömürköy ile Balkaya köyleri arasında yer alır. Uzun zamandır da gidip görmek istiyordum burayı.

Osmanlı-Rus Savaşı döneminde bu gibi kaleler yapılmış bu bölgede. Tabi hemen hepsi yerle bir olmuş. Osmançe Kalesi kısmen ayakta kalmış. Bir kat kadar dış duvarları ayakta ve kulelerinden de biri ayakta sayılır.

Kaleye bir yürüyüş yapmayı düşünüyordum ama çok kısa da sürmemesi için dibine kadar araçla gitmeyip Kömürköy’den gidip gelerek bir döngü rota yaptım. Rotanın bir zorluÄŸu yok normalde. Ancak kış mevsimi olması gereÄŸi tarla ve orman yolları oldukça çamurlu idi. Daha iyi bir mevsimde ilerlemek oldukça daha kolay olabilir. Yolda bir geçiÅŸ tamamen çamur içindeydi. Yol bir çukura iniyor, etrafı çalılık ve çukur da çamur ve su dolu. Ayağımla biraz etrafını bozup suyun boÅŸaltmaya çalıştım ama pek boÅŸalacak gibi deÄŸildi. Etraftan kıvranıp aÄŸaçların içinden derenin üzerinden atlayarak geçtim ve kaleye doÄŸru ilerledim. Dönüşte de hemen hemen aynı güzergâhtan yine Kömürköy’e döndüm.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz