RapidShare’den Dosya İndirebilmek

____________________________________________________________________

Ünlü dosya paylaşım sitesi Rapidshare‘da son zamanlarda fark ettiniz mi bilmiyorum, çok salakça bir kullanıcı kontrol sistemi var. Bildiğiniz gibi RapidShare’da barındırılan bir dosyanın adresien gittiğimizde öncelikle bizden Rapidshare hesabımız olup olmadığıyla ilgili bir sayfa çıkıyor. Eğer böyle bir hesabımız varsa Premium butonundan bu sayfaya gidip kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz, eğer yoksa da Free butonuna basıyoruz.

Ücretsiz indirme sayfasında da bizi dosyanın indirileceği sponsor sunucuları seçmemizi sağlayan bir tablo ve alt kısımda da kullanıcının robot mu insan mı olduğunu kontrol eden bir captcha sistemi var.

Eskiden bu captcha sisteminde dört harf bulunur ve bu harfleri alttaki kutucuğa yazardık. Şimdi ise bu captcha resminde 8 harf var ve bu harflerde de kedi köpek resimleri var. Bizden resimdeki kedi resmi olan harfleri alttaki kutucuğa yazmamız isteniyor. Tabi kedi köpek şekilleri de harflerle çok iyi bir şekilde karıştırılmış, farklı açılarda döndürülerek konulmuş. Sekiz harf içinden o dört harfi çıkarabilmek tamamen bir çin işkencesine dönüştürülmüş, her harfe teker teker bakıp, üzerinde kedi mi köpek resmi mi olduğunu anlamanız ve kedi resmi olanları alttaki kutucuğa yazmanız gerekli.

Bu çok saçma bir uygulama olmuş. Sanırsınız ki kişinin dosya indirmesi için değil, zeka testi yapma amacıyla hazırlanmış bir sistem. RapidShare’den dosya indirebilenler zeki diğerleri salak. 🙁 Sanırım İnternet kullanıcılarının zeka durumları ile ilgili bir anket yapıyorlar, bu teste göre % kaçı salak çıkacak merak ediyorum.

Bu tür captcha uygulamalarından iğrenç biri de Anadolu Üniversitesi İOLP öğrencileri için devamsızlık sorgulama sisteminde var. Devamsızlığınızı sorgulamak için TC Kimlik numaranızı, döneminizi ve ders kodlarını girmek yetmiyormuş gibi bir de berbat bir captcha koymuşlar. Zaten o kadar veri girmeniz gerekiyor bir de o captcha yok mu insanı deli ediyor.

7 Yorum

  • Yazan: Can, 18 Nisan 2008 @ 12:57 pm

    Aslında sinir testi galiba bu. Bakalım kaç saniyede deli olacak montitoru parçalayacak gibi test ediyorlar galiba.

  • Yazan: FeRHaD, 18 Nisan 2008 @ 1:14 pm

    Vallahi o da olabilir, bilemiyorum ama iyi bir amacı olmadığı kesin. 😀

  • Yazan: Basmanyak, 18 Nisan 2008 @ 9:15 pm

    Bencede sinir bozucu bazen banada denk geliyor ben divshare’yi kullanıyorum.Rapidshare’den daha iyi.. (BeNCe)

  • Yazan: FeRHaD, 18 Nisan 2008 @ 10:01 pm

    Onu denemedim ama Divshare’de dosya indirmek için bu chaptalardan yoksa seve seve kullanırım. D:

  • Yazan: ekubio, 20 Nisan 2008 @ 12:14 pm

    çatır çutur indiriyorum ohh :): ) rapidim benim premium gibisi yokkk

  • Yazan: FeRHaD, 20 Nisan 2008 @ 1:41 pm

    Eee premium olayı başka tabi, ona diyeceğimiz yok, onda chapta ile paranın yerini değiştirmişler. 😀

  • Yazan: selim, 13 Haziran 2008 @ 5:45 am

    artık rapidten premium olarak uyelikte alabirsiniz beleşe

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz