Recep İvedik’i İzledik

____________________________________________________________________

Dün arkadaşlarla şu Şahan Gökbakar’ın filmi Recep İvedik’i izlemeye gittik. Film oldukça eğlenceli idi. Gülmeye, eğlenmeye tam bire bir bir film. Recep bey İstanbul’da Antalya’da bir hotelin sahibinin cüzdanını buluyor ve bunu Antalya’ya götürüyor ve kendisine hotelde bir hafta tatil hediye ediliyor. Filmde de işte bu Antalya’ya geliş esnasında ve hotelde olan biten anlatılıyor. Hotelde aşık olduğu çocukluk arkadaşı ile karşılaşıyor vs. Film genel olarak eğlenceli bir film ama kullanılan dil biraz abartılı bir halk dili; küfürler, Türkçe’mizin esnekliğinden yararlanılarak oluşturulmuş deyimler vs. dolu. Bunlar filme biraz eğlence katsa da kalitesini düşüren şeyler, belaltı muhabbeti olmadan eğlence olmazmış, gülünmezmiş gibi. Film genç kitleye yönlik bir film, örneğin ciddi bir baba bu filmden oldukça rahatsız olacak ve çocuklarının da izlemesini istemeyecektir. Nasılsa TV’de yayınlanır deyip sinemada izlemeyecekelr de fazla sevinmesin, çünkü bu filmi TV’de yayınlanabilir bir hale getirmek için büyük bir ksımını kesmek gerekecektir, kolay kolay yayınlanmaz yani. Hatta arkadaşlar filmde kullanılan dil nedeniyle gösterimden kaldırılacağı yönünde söylentiler olduğunu sözylüyordu ki böyle bir şey olursa da hiç şaşmam, yerinde bir karar olur.


Eskiden Charlie Chaplin filmleri izlerdik, hiç bir söz konuşma yoktu ama yine de en az bu film kadar eğlenceli idi.
Charlie Chaplin
Anlayacağınız eğlence denip filmdeki kaba unsurlar iyice üst seviyeye çekilmiş, bence bunlar olmadan da iyi bir film yapılabilirdi, daha da iyi olurdu.

Recep İvedik 2 (Recep İvedik Askerde) fragmanı.

2 Yorum

  • Yazan: eda suner, 27 Şubat 2008 @ 4:05 am

    Ben filmde daha başlamadan gülenlere sinir oldum ya.Ne garip toplumuz millet şartlanırıyor kendini resmen 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 27 Şubat 2008 @ 11:31 am

    Valla o normaldi aslında, ne de olsa filmin fragmanları filmden daha komikti. Herkes kendini de o fragmanlara göre ayarlamış ama ne yazık ki bekledikleri gibi olmadı, film fragmanlar kadar eğlendirmedi. Film iyiydi ama fragmanlar kadar değil.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz