Renk değiştiriyorum aga :) Galipler kırmızı giyer(miş)

____________________________________________________________________

Öyle bir değişim geçiyor ki aklımdan, sınırlarını anlatamam. 🙂 Bayramdan sonraki ilk düğünün parasıyla bir kutu kırmızı boya alıp odamı kırmızıya boyayacağım. Tabi oda yetmez, kıyafetlerimi de değiştireceğim, yeni kırmızılı şeyler alacağım. 🙂 Hatta elimden düşmeyen madde olarak telefonu da kırmızı boyayacağım. 🙂 Bisikletim zaten kırmızıydı vs. vs… Şaka yapıyorum tabii ki ama gavur bilim adamları şaka yapmıyor. Adamların hiç işleri güçleri yok mu da böyle tuhaf haberler hep onlardan çıkıyor, bizimkilerden ise çok nadir işe birşeyler duyuyoruz.

İncelemelere göre dövüş vs. spor karşılaşmalarında tarafların birbirine eşit ya da yakın güçte olduğu durumlarda kırmızı renkli kıyafet giyenlerin mavi renkli giyenlere oranla daha fazla maç bitirmişler. Buna göre de kırmızı renk giymek oyuncuya ya da dövüşçüye bir avantaj sağlıyor.

Tabi bu araştırma çürük adamın da sadece kırmızı giyerek başarılı olacağını söylemiyor, birbirine eşit ya da çok yakın güçte rakiplerden kırmızı giyenin kazanma ya da yenme olasılığının fazla olduğunu söylüyor.

Atina Olimpiyatlarında mesela kırmızı renk giyenlerin kazanma oranı %55 ve tarafların birbirine yakın olduğu müsabakalarda da bu oran %62’ye kadar çıkabiliyormuş.

Bunun kırmızı rengin giyen kişiye bir güven vermesi ile ilgili olduğu düşünülüyor. Bir de futbol maçlarında kalecilerin de kırmızı renkli forma giyen oyunculardan beyaz renklilere göre daha çok tedirgin oldukları bilgisi var ki bu da kırmızı rengin rakibe bir korku ve baskı saldığı söylenebilir. Kırmızı renk hayvanlarda da sağlık işareti olarak önemli bir işaretmiş! (Nereleri kırmızı olmalı bilmem. 🙂 )

Şimdi bilim adamları kırmızı giyen kazanır demiş diye kırmızılara bürünmek gerekmez ama denemekte de fayda var. Kırmızı boyanalım falan. 🙂

7 Yorum

  • Yazan: metude, 31 Ağustos 2009 @ 6:15 am

    Kalbini sev, kırmızı giy… 😀

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ağustos 2009 @ 11:40 am

    O da vardı değilmi. 🙂

  • Yazan: Seval, 31 Ağustos 2009 @ 2:40 pm

    Saçlarım sarı olduğu için bana da kırmızı çok yakışıyor, en çok tercih ettiğim renklerden biri. Haklısın güven veriyor 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ağustos 2009 @ 3:46 pm

    🙂 Hımm demek öyle, güven verme olayını doğruladık. 🙂 Bundan böyle herkese doğum günü hediyesi olarak mavi eşyalar alacağım, kendim kırmızı giyeceğim. 🙂

  • Yazan: E. Ali, 31 Ağustos 2009 @ 8:52 pm

    Gerçeklik payı var. Sevgiliye kırmızı gül hediye etmede de gönül kazanma oranları yüksektir. 🙂

  • Yazan: Gizemli Sırlar ve Olaylar, 31 Ağustos 2009 @ 8:54 pm

    sana kırmızı çok yakışıyor 😀

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ağustos 2009 @ 9:26 pm

    Ali abi güzeldi bak bu da. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz