Samsung 1 GHz uygulama işlemcilerini duyurdu

____________________________________________________________________

Samsung düşük güç tüketimli 1 GHz frekansta çalışabilen ARM CORTEX-A8 temelli iki uygulama işlemcisini duyurdu. Yeni işlemciler S5PC110 ve S5PV210’dan S5PC110’un akıllı telefon ve cep bilgisayarı gibi cihazları hedeflediği belirtiliyor.

İki işlemci S5PC110 ve S5PV210 da 3D arayüzler ve oyunları destekleyen güçlü 3D grafik motoruna sahip. Ayrıca işlemcilerde 1080p HD kodek motoru da var ki 30 FPS saniye ile HD video oynatma ve kayıt mümkün kılınıyor. USB 2.0 destekleyen işlemcilerdeki dahili HDMI1.3 çıkış ile de cihazlarda oynatılan videoları yüksek çözünürlüklü harici ekranlardan izlemek mümkün.

İki işlemci de standart kapasitelerde bataryalar ile daha uzun süre çalışabilmeleri için tasarlanmış 45 nanometre yapı gibi güç tasarrufu sağlayan yöntemlerle donatılmış. İki işlemci de 32 KB veri ve 32 KB komut önbelleği ve 512 KB L2 önbelleğe sahip.

Örnek işlemcilerin Aralık gibi çıkacağı tahmin ediliyor.

Kaynak.

2 Yorum

  • Yazan: Enes, 28 Eylül 2009 @ 12:03 am

    Merhaba Ferhat Bey, bu işlemcileri kullanan cep telefonlarında çalıştırmak için ileride 10 veya 15 MB büyüklüğünde fonksiyonel programlar geliştirilebilir mi?İyi günler.

  • Yazan: FeRHaD, 28 Eylül 2009 @ 12:35 am

    Tabii ki geliştirilebilir. Aslında bu işlemciler olmasa bile farklı iyileştirme teknikleri ile çok iyi uygulamalar mümkün, yani biraz programcının becerisine bağlı. Eski 64 KB bellekli bilgisayarlar için program yazanların bu cihazlarda neler yapabileceklerini hayal edemem. 🙂
    Bu arada işlemci hızı bol miktarda hesap, belleğe yazma okuma ve ekrana çizim gerektiren şeylerde ve uygulamaların aynı anda çalışmasında çok önemlidir. Fonksiyonellik derken iyi bir fikir ile çok ufak ama çok işe yarayan bir uygulama da geliştirilebilir. 🙂
    Call of Duty 2 mesela 30 MB boyutunda ve telefonumda 16 MB boş RAM yok ise çalışmıyor bile. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz