Siteniz kaç para

____________________________________________________________________

Sözde site değerlerini ölçen bir site daha buldum, hani sitenizi satacak olursanız falan diye. Bu site bu bloga tam 13848 $ biçiyor.

Bu değer biçme sitesi WebsiteOutlook. WebsiteOutlook ölçme işini yaparken sitenizin Alexa sıralaması, PageRank, link sayısı, DMOZ’da olup olmaması gibi verileri kullanıyor.

Bir de sitenin gelir durumu ile ilgili de bir şeyler gösteriyorlar ama bunlar ne saçmalıktır anlamadım. Buna göre benim bu siteden günlük 18.97 $ kazanmam gerek ama ne iştir benim aylık kazancım bunun birkaç katı ve o da zaten ADSL faturasına gidiyor, bana kalan da sıfır. Bir de günlük sayfa gösterimi de 5000 falan diyor, bu da yalan Google ve diğer arama robotlarını çıkarınca 800 – 900 arası birşeyler kalıyor. Benim bilgilerim burada.

Sunucu IP numarasını da gösteriyor ama bunun değerlendirmede önemli olduğunu sanmam. Amerika’da olan sitelere daha fazla değer verecek değilya. 🙂

Siz de WebsiteOutlook ile sitenizin değerini görebilirsiniz. Gördüklerinize inanmayın ama yine de ekonomik kriz döneminde biraz inanmak moral kazanmanıza yardımcı olabilir. 🙂

3 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 1 Şubat 2009 @ 6:31 pm

    Güya benim site günde 29,13 dolar kazanıyormuş! sadece oraya yazdığım sitemin değil bütün (alt alan adlı) sitelerim dahil tümünün toplam kazancı 15 günde ancak o kadar olabiliyor. Yalan demişler fazlasıyla aşırı abartmışlar.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Şubat 2009 @ 8:24 pm

    Evet, sistem abartılı ama inanıyorum ki sistemi sadece bakan site sahiplerine moral vermek için yapmamışkardır. 🙂
    Bir de sistemin İngilizce olduğunu düşün, günlük gösterim sayısını doğru gösterse Google Adsense reklamlarıyla ilgili bir tahmin yapabilir belki ama o gösterim sayısını nereden alıyor bilmem. Muhtemelen Alexa verilerine dayanıyor ama onlar zaten baştan yanlış.
    Yani belki İngilizce siteler için tahminlerde doğru olabilir ama bize değil. Zaten günlük gösterim sayısı da doğru değil.
    Başka böyle siteler daha var ama onlarda da ne iştir böyle abartılı bilgiler var, ben site sahiplerini gaza getirmeye çalışıyorlar diyorum. 🙂

  • Yazan: E. Ali, 1 Şubat 2009 @ 8:41 pm

    Bir de siteme tahmini değer olarak 21264,9 dolar biçmişler! Türk parası ile bugünkü kurdan 34555 lira ediyor. bu fiyatın onda birini 3 bin türk lirası veren olsa hiç düşünmeden satarım. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz