Windows Mobile Boş Remove Programs Ekranı

____________________________________________________________________

Şu Windows Mobile ne kadar saçma şeylerden problem çıkarıyor ve bunların çözümü de ne kadar saçma inanamıyorum. Şimdiki sorunum da ayarlarda “Remove Programs” (program kaldırma) seçeneğinde program listesi yerine boş ekran görünmesiydi.

Birkaç gün önce büyük bir oyun ve uygulama içeren bir torrent indirmiştim. Paketteki uygulamaların çoğunu Toshiba G500 Portêgê sözde akıllı telefon aygıtıma yükledim. Sonra bunlardan bazılarını kaldırmak isteyince Remove Programs menüsünün boş olduğunu sadece beyaz bir görüntü olduğunu gördüm.

Bunun sebebini İnternet’te biraz araştırdım, mantıklı bir sebep bulan yoktu ama en sonunda alakalı olabileceğeini düşündüğüm ama inanmadığım şu yazıyı buldum. İşe yarayacağına inanmamıştım çünkü yazıda bahsedilen durum Pocket Word kurulumu ile ilgiliydi. Ben ise hiç böyle birşey yapmamıştım.

En sonunda yazıda yazan şeyi denedim. İnanamadım ama Remove Programs artık boş bir ekran değildi, kurulu bütün programcıklarımı orada görebiliyordum.

Bu Remove Programs ekranı boştu.

Bu Remove Programs ekranı boştu.

Program kaldırma kısmındaki boş ekranın çözümü ise en az problemin kendisi kadar saçma. Word Mobile ile bir belge oluşturup bir yere kaydedin, sonra bu belgede kalın, italik, altı veya üstü çizgili birşeyler yazıp kaydedin. Sonra programdan çıkıp telefonu yeniden başlatın. Benim yaptığım tek şey buydu, bundan sonra program kaldırma menüsüne girdiğimde çalıştığını gördüm.

Yalnız yöntemi bir başka sefere denediğimde başarısız oldum. Sanırım ilk seferdeki kurulumda birşeyler Pocket Word ayarları ile oynamış. 😀

Bu yöntemle sorunu çözemez veya bilgisayarınız yanınızda ise en garanti yöntemi kullanmanız en iyisi olur: Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayıp Active Sync ile gereksiz veya problemli, daha eski Windows CE sürümleri için olan uygulamaları vs. kaldırın, sorun bu sefer mutlaka çözülecektir.

Problemin sebebi sanırım bazı güvenlik poliçeleriymiş. Sanırım yüklediğim eski sürüm uygulamaların sertifikaları eski veya bazılarını bozdu vs. anlamadığım bir tuhaflık olmuş.

7 Yorum

  • Yazan: Ahmet, 30 Nisan 2009 @ 6:42 pm

    Konu çok yerinde olmuş. internette bu konuya değinen başka bir forum sitesi ben bulamadım. ama bu çözüm benim sorunumu çözmedi.çünkü benim mobile word’te yeni diye bir seçenek yok sadece aç var. onuda denedim sonuç alamadım.

  • Yazan: FeRHaD, 30 Nisan 2009 @ 8:41 pm

    Yeni seçeneği için MoDaCo DoNew diye bir program vardı, onu kurabilirsin.
    Gerçi o olmasa da olur. Yorumunu bilgisayardan yazmışsın, öyleyse telefonunu USB vs. üzerinden ActiveSync ile bilgisayarına bağla. ActiveSync menülerinde Araçlar > Program Ekle/Kaldır… diye bir seçenek var, oradan telefonuna yüklediğin programları görüp kaldırabiliyorsun. Boş ekran sorunu ne zaman oluştu ise bundan önce yüklediğin programları kaldırmayı dene. Büyük ihtimalle problem bu son yüklediğin programlardadır, bunları kaldırmayı dene, mühtemelen çözülecektir.
    Telefona yüklenen her yazılım gerek işletim sistemi sürümü gerekse güvenlik sertifikaları sebebiyle tam %100 uyumlu olmayabiliyor, bu durumda da böyle problemlerin ortaya çıkması mümkün.

  • Yazan: osman, 6 Ocak 2010 @ 3:45 pm

    merhaba arkadaşım benim g500 de word mobile yok nasıl olcak

  • Yazan: FeRHaD, 6 Ocak 2010 @ 3:52 pm

    Osman, zaten Word yöntwmi de her koşulda çalışmıyor. Telefonu bilgisayara bağlayıp ActiveSync üzerinden son yüklediğin ve uyumsuzluk yaratma ihtimali olan programları kaldırmayı dene.

  • Yazan: osman, 7 Ocak 2010 @ 7:46 pm

    benim amacım sonradan yüklediğim programları kaldırmak değil teldeki microsoftun eklediği gereksiz programları kaldırmak onlarda programları kaldır menüsünde görülmüyor

  • Yazan: osman, 7 Ocak 2010 @ 7:48 pm

    bi zahmet şu MoDaCo DoNew in linkini verirmisin

  • Yazan: FeRHaD, 8 Ocak 2010 @ 1:21 am

    O programları kaldırman imkansız gibi. 🙂 Onlar cihaza yüklenen ROM’da bulunan programlardır ve bunları bir ton kayıt defteri ayarı ile uğraşmadan kaldıramazsın!!!
    MoDaCo DoNew’i de RapidShare’den bulmaya çalış!

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz