WordPress Permalink Redirect eklentisi

____________________________________________________________________

Permalink Redirect eklentisi WordPress üzerinde farklı 301 yönlendirmeleri yapılmasını sağlayan bir eklenti.

E.Ali’nin şu yazısında eskiden kullandığı /%postname%/ yapısındaki kalıcı bağlantıları yeni kullanmaya başladığı /%postname%.html yapısına yönlendiremediğini yazmış. Bunun üzerine .htaccess dosyası için kodlara baktım ama oluşturamadım çünkü bunların garip bir yazımı var, çok karışık geldi. Daha sonra da header.php için bir kod yazdım ama bu da her durumda çalışmayacaktı. Yine de kodu yazdım ama PHP bilgim hemen sıfırın biraz üstünde olduğu için bir yerde takıldım kaldım. Bunun üzerine eklenti olabilir diye aramaya başladım, nitekim buldum ama onlar da benim takıldığım yerde takılıyorlardı. 🙂 Ancak yine de eklentiler büyük bir kolaylık olduğu için burada durup, boşver gerisini Ali düşünsün dedim. 🙂

Yönlendirme işi için kullanacağımız eklenti Permalink Redirect eklentisi. Neredeyse her tür yönlendirme işi için ideal.

Permalink Redirect eklentisinin buradan son sürümünü indirebilirsiniz.

İndirdikten sonra eklenti dosyasını sunucunuzdaki wp-content/plugins/ klasörüne yükleyip eklentiyi etkinleştirn, standart eklenti kurulum prosedürü yani.

Daha sonra Ayarlar kısmında Permalink Redirect sayfasına gidin. Burada karşınıza gayet işinize yarayacak birkaç ayar çıkacak. İlk kutucuğa yönlendirme işinden hariç tutulan sayfaların adresleri girilir. İkinci kutucuğa bir adres ve onun yönleneceği diğer adresi yazın, ikisinin arasında da boşluk yazın. İlk yazdığınız adresteki sayfaya girilmeye çalışıldığında ikinci adrese yönlenecek.

Sonraki Old Permalink Structures: başlıklı kutucuğa ise eski bağlantı yapısını giriyoruz ve bu da yeni yapıya yönlendiriliyor. Yani eskiden /%postname%/ yapısını kullanıyorsak ve yeni yapımız /%postname%.html gibi ise eski yapımızı kutucuğa girip Update Options butonuna tıklayınca artık eski bağlantılarımıza gelen ziyaretçiler yeni bağlantılarımıza yönlenecek. Tabi bu bir 301 yönlendirmesi olduğu için bunu arama motorları da sevecek. Bunun hata verebilecek durumu bağlantı bir sayfa içi bağlantı, örneğin bir yorum bağlantısı içeriyorsa bağlantı yapısını düzgün algılamayıp 404 dönmesi. Tabi bu durumda zaten eski bağlantı şeklini de Google sevmiyor, yani çok da önemli değil.

Sonraki seçenek FeedBurner Redirect kısmına FeedBurner adresimizi giriyoruz.Bu da beslememizi FeedBurner üzerinden yayınlıyorsak bir kolaylık.

Eklenti WordPress ile yapılan yönlendirme işleri için iyi bir kolaylık. Üstelik .htaccess dosyası da kullanmıyor, bu durumda da tüm .htaccess kurallarını tanımayan sunucularda bile çalışabilir.

2 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 15 Mart 2009 @ 9:54 pm

    Olmadı… Bu eklenti benim sitede çalışmıyor. Demek ki bu eklenti de Linux’lu sunucular içinmiş. Windows ile olmuyor.

  • Yazan: FeRHaD, 16 Mart 2009 @ 12:06 am

    Valla bu eklentiyi burada deneyip koymuştum üstelik. Senin Windows sunucu gerçekten dert o zaman.
    Gönderdiğim kodla idare et artık. Ben ise benim kod çalışmazsa bunu kullanırsın diyordum. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz