WP İçin Basit Bir Hit Sayacı Kodu

____________________________________________________________________

Bu WordPress blogunuz için kullanabileceğiniz çok basit bir hit sayma kodu. Kodun tek yaptığı veri tabanından bir sayı alıp her sayfa açılışında bunu 1 ile toplayıp tekrar veri tabanına kaydetmek.

Aslında kod sadece WordPress için deÄŸil de veri tabanı baÄŸlantısı WordPress’in veri tabanı yönetimi ile çok daha kolay olduÄŸu için böyle yaptım, ayrı bir veri tabanı baÄŸlantısı vs. gerektirmiyor. Bunun için veri tabanında ‘diger’ adında bir tablo oluÅŸturup bunda da hitler diye bir alan oluÅŸturmalısınız. Bu alanın tipi int olmalı.

Daha sonra hitlerinizi saymak için gereken kodu temanızın uygun bir yerine tercihen footer.php dosyasının dibine koymalısınız. Bundan sonra hitleri saymak için gereken kod şu:

<?php $wpdb->query(“UPDATE `diger` SET `hitler`= hitler + 1 WHERE 1 LIMIT 1”); ?>

Bu kod diger tablosundaki hitler alanını hitler alanındaki değere 1 ekleyerek güncelleştirecek. Bundan sonra sitenizin sayfaları her açılışında bu kod ile veri tabanındaki değer güncellenecek.

Bundan sonra bu hitleri okuyabilmek için de basit bir kod gerekli. Bu kodu da temanızın uygun bir yerine veya yönetim paneline koyarak hitlerinizi görüntüleyebilirsiniz. Bunun için gerekli kod:

<p>Toplam Hitler >> <?php _e($wpdb->get_var(“SELECT `hitler` FROM `diger` WHERE 1 LIMIT 0, 1”)); ?></p>

Bu kod hit sayımı için kullanılabilecek çok basit bir örnek kod. Bunu Firestats eklentisini kapatıp yerine kullanmak için yazdım. Ne de olsa Firestats gibi bir seferinde bir çok tabloyu deÄŸil sadece bir tablodaki rakamlardan oluÅŸan küçük bir deÄŸeri güncelleÅŸtirdiÄŸi için sunucu iÅŸlemcisi üzerinde rahatlatıcı olacak. Veri tabanı vs. kullansa da sadece bir tablo kullanması sebebiyle çokta sunucuya etki etmeyecek bir kod, ne de olsa günümüzde cep telefonu iÅŸlemcileri bile %0’a yakın iÅŸlemci kullanımı ile birkaç baytlık dosyaları okuyup, bir toplama iÅŸlemi yapıp geri yazabiliyorlar.

Ha bu kod yeterince pratik deÄŸil eklenti olarak olsaydı derseniz zaten öyle önemli bir kod deÄŸil. DMRY’nin Sayfa Sayaç’ından tutunda FireStats’a kadar bunu çok iyi bir ÅŸekilde yapabileceÄŸiniz bir çok kod var. Bu sadece kendi kullanımım için yazdığım basit bir kod. Ayrıca tek yaptığı da sayfalarınızın görüntülenme sayısını göstermek, sitenize giren ziyaretçilerin sayısını göstermek deÄŸil. Sakın ciddi bir hit sayımı için kullanmaya falan kalkmayın, çeÅŸitli çok baÅŸarılı hit sayaçları vs. var internette. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz