ALLAH İÇİN BUNU MUTLAKA OKUYUN

____________________________________________________________________

Bir Cuma günü Kuran okurken S.A. uykuya dalar ve rüyasında Peygamber Efendimiz onun karşısındadır ve ona şunları söyler:
Bir hafta içinde 7000 insanın öleceğini, ama hiç birinin de gerçek bir Müslüman olmayacağını,

Son zamanlarda pek çok kimsenin Allah’ın istediÄŸi düzgün ve dürüst iÅŸler yapmadığını, bu zamanların kötü
zamanlar olduÄŸunu,

Bu zamanda evli kadın ve erkeklerin eşlerine sadık kalmadıklarını, genç kızların erkekler gibi her yere girip-çıkıp gezer olduklarını, edepli giyinmediklerini,

Tüm gençlerin velilerine ve diğer insanlara saygı göstermediklerini,

Zenginlerin fakirlerle ilgilenmediklerini, artık sadaka ve zekât vermez olduklarını,

İnsanların namaz kılmadiklarını ve oruç tutmadıklarını, oysa Mahşer Gününün yaklaştığını,

Kısa bir zaman sonra gökte sadece bir yıldız kalacağını ve dua kapılarının kapanacağını, Kuran’daki yazıların silinerek okunamaz olacağını, GüneÅŸ’in Dünyaya çok yaklaÅŸarak tersten doÄŸup batacağını…

Peygamber efendimiz ayrica ÅŸunlari da ekler:
‘Her kim bunu okurken yanında baÅŸkaları varsa onların da duyacağı ÅŸekilde açıktan okusun. Bunu yapan kiÅŸiye Cennet de bir yer ayrilir ve her kim bu mesaja inanmayacak olursa, ona da Cehennem’den bir yer ayrılır. Bir dilek sahibi bu mesajı kopyalayıp baÅŸka insanlara dağıttığında dileÄŸi yerine gelir.’
Rüyayı anlatan S.A. bunların doÄŸru olduÄŸuna inandırmak için ÅŸu yemini etmiÅŸ: ‘Bunlar doÄŸru deÄŸilse, gerçek
bir Müslüman gibi ölmeyeyim!’
Peygamber Efendimiz yukarıdaki durum tespitinden sonra aşağıdaki tavsiyelerde bulunur:
Günde beş defa namaz kılın,

Oruç tutun,

Hırsızlık yapmayın,

Fakirlere yardım edin.
Her kim bu mesajı 25 kişiye dağıtacak olursa, 3 gün içerisinde mükâfatlandırılacaktır.
Biri bunu yapmış ve çalıştığı firmadan zam almış. Biri inanmamış, sevdiği zarar görmüş, bir başkası yarın yaparım demiş, fakat yapamayacak duruma düşmüş.
Lütfen bunun yalan oldugunu sanmayın! Bu mesajı silip geçmeyin ve 25 kişiye yollayın!!! çok zor değil sadece ilet butonuna basarak istediğiniz 25 kişiye gönderin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ARKADAÅžLAR HİÇ BÄ°ÅžEY İÇİN DEGÄ°LSE BÄ°LE ALLAH’IN ADI GEÇTÄ°GÄ° İÇİN YAPIN LÃœTFEN

——————————————————————————–

Bu seferki toplu e-posta tanıtımımızda da bu e-posta var, nasıl, beÄŸendiniz mi? Bu e-postayı Ä°nternet ile tanıştığımdan beri kaç kere kaç kiÅŸiden, kaç e-posta adresimden aldım bilmiyorum. Sanırım ilk Google Gmail’e gelmiÅŸti, sonra Hotmail’e en son da kiÅŸisel e-posta adresime.

Anlaşılan konu biraz etkili bir konu ise bizim halkı bu şekilde kandırmak çok kolay.

E-postayı ilk aldığımda eminimki kimseye göndermemişimdir, peki ya ne oldu. O dönemlerde hiç bir kötü şey gelmemişti sanırım başıma. Yani işim zaten yoktu, ama okuldan falan da atılmadım. Sevdiğim bir kişi de zarar görmedi. Zaten benim cezamı benim çekmem gerek, başka bir masum niye zara görsünki.

Peki kimmiş bu zam alan, sevdiği zarar gören, yapamayacak duruma düşen. Kim diyor bunları. Rüyasında bu olayı gören kimdir, vallahi ben değil. Ben diyen varsa, bir iletişime geçsin benle, kendisine soracak birşeylerim var.

Neyse, şimdi buraya koydum, bakalım zam yapan değilde bir yerden para veya iş falan veren olacak mı? Merakla bekliyorum.

Şimdi bu e-postayı bana gönderenlerin ve alıcıların e-posta adreslerini buraya yazsam hepsi bana kızacaktır ama bilinçsizce gönderdikleri bu e-postalar ile sadece adres toplayıcıları zengin ettiklerini bilmeyerek kendileri bu tür e-postaları göndermekte mahzur görmüyorlar.

2 Yorum

  • Yazan: ferdem, 23 Ekim 2008 @ 12:09 pm

    Böyle bir yalan uydurabilen kiÅŸi her kimse hakikaten zekiymiÅŸ, Türk insanının en büyük zaafını kullanıyor. Fakat dindar bir kiÅŸi olmadığı açık, müslüman olduÄŸundan da şüpheliyim. GörmediÄŸi bir rüyayı görmüş gibi anlatan kiÅŸiler hakkında Peygamberimizin birçok hadisi bulunuyor. Bu hadislerden çıkan yorum ÅŸu ÅŸekilde: “Peygamberimizin söylemediÄŸi bir sözü ona izafe etmek en büyük günahlardan olup bu kimse dinde sapıklık ortaya çıkarmayı istemiÅŸ olur. Yani eldeki mevcut Kur’an ve sünnetle yetinmeyerek onlara ilavede bulunmayı istemiÅŸ olacağından bu da en büyük günahlardan ve cehennemlik olmayı gerektiren iÅŸlerdendir.” Kaynak: Abdullah Parlıyan, Açıklamalı Tam Riyazu’s-Salihin Tercümesi: Sayfa 261-262

    Fakat asıl suç, dini konulardaki cahilliğimizden dolayı(nüfus kağıdı müslümanlığı) içinde Allah, Peygamber kelimesi geçen her konuyu hemen doğru kabul edip, araştırmayan, mantık süzgecinden bile geçirmeyen biz üşengeç müslümanlarda.

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ekim 2008 @ 11:07 pm

    Bu e-postayı ilk piyasaya süren gerçekten bu rüyayı görerek mi bunu yaptı yoksa gerçekten bunu kendi mi uydurdu bilemeyiz, zaten bu konuda bilmeden yorum yapmak da günahtır ama bu tür rastladığı her şeye inanan halkımızda daha büyük suç var. Tek bu e-posta değil, bu tür İnternet ortamında dolaşan birçok e-posta var ve hepsine halkımız inanıyor.
    Ben de böyle birşey yapmayı düşünüyorum. Dikkat çekici bir konu bulup bunu biraz ballandırarak ve acındırarak anlatıp bir e-posta ile birkaç kişiye gönderdim mi tamamdır. Bir süre sonra e-postanın kaç kişiye gönderildiği, kaçkişinin bunu okuduğu ve tekrar yönlendirdiği ortaya çıkar. D: Hımm, evet, bunu bir ara gerçekten yapmalıyım. 😀
    Yorumunun ÅŸu kısmı çok hoÅŸuma gitti; NÃœFUS KAÄžIDI MÃœSLÃœMANLIÄžI. Gerçekten de çoÄŸumuz böyleyiz. Müslüman olduÄŸumuza tek kanıt o nüfus kağıtlarımızda yazan Müslüman kelimesi. Ãœstelik bu yetmiyor gibi çoÄŸumuz da biz Müslüman’ız deyip, doÄŸrusunu bilmeden Ä°slam hakkında yorumlar yapıyoruz, ÅŸu şöyledir, yok bu böyledir diye. Halbuki bunların hepsi günah, hepsi Ä°slam kurallarının kiÅŸinin keyfine göre yorumlanmış biçimi, belki de kendini iÅŸlediÄŸi günahın bilincinden uzak tutabilmek için, yok ben günah iÅŸlemedim diyerek içini rahatlatmak için. Biraz düşünmek gerek, bir dahaki sefere Müslüman’ım demeden önce.
    Hatta cemaat yurdunda gördüğüm çoğu kişi de bundan farksız. Bütün din onlara göre namazdan ibaret, sevgi, saygı, dürüstlük, tutumluluk yok onlar için.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz