AMD ve Intel 6 çekirdekli işlemciler Mayıs’ta geliyor

____________________________________________________________________

Tamam 6 çekirdekli işlemci muhabbeti sonunda gerçek olacaktı ama sanırım biraz daha erken olacak. 🙂 6 çekirdekli AMD ve Intel işlemcilerin yılın yarısından önce piyasada görünmesi bekleniyor.

Görsel temsilidir dyeceğim ama zaten yanda bahesttiklerimle alakası yok. Bu benim P4 işlemci. :D

Görsel temsilidir diyeceğim ama zaten yanda bahsettiklerimle alakası yok. Bu benim P4 işlemci. 😀

DigiTimes’a göre Intel pazara Core-i7-980X’i ile dalış yapacak. Gulftown ailesinin bu ilk üyesinin 1000$ gibi fiyatlarda olacak. Bunlar 32 nm tekbolojisiyle üretilmiş olacak.

AMD ise Mayıs gibi Phenom II X6 1000T serisi altında Phenom II X6 1075T, 1055T ve 1035T olmak üzere üç işlemci sürecek piyasaya. Her biri 45 nm teknolojisiyle üretilecek. Ayrıca dört çekirdekli işlemci serisi de yeni II X4 960T serisi ile güncellenecek.

Şimdi onları geçelim de dün benim bilgisayar yanıyordu. 😀 DVD sürücü taktığım DVD’yi okumadı,önceki sefer de CD yazmıştım ama çalışmadı diye sobanın yanına atmıştım CD’yi, meğerse okuma ile ilgili problem varmış. Neyse, bunun IDE kabloları ile oynarken optik sürücüler görünmez oldu. Görünür hale getirmek için de yeniden başlatmalıyım ya, başlattım falan filan.Ancak IDE kablolarını yerine takarken tam yerine oturmadı biri ve bastırırken ana kart biraz eğildi esnedi vs. REB’ler (RAM – Rastgele Erişimli Bellek) yuvalarından oynadı sanırım. BIOS biiiiiiiiiiiiipppppp diye ötüp duruyordu. Çıkardım fişi, RAM’leri düzgün takabilmem için ekran kartını da çıkarmam gerekiyordu, aslında gerekmiyordu da bir  kez deneyince bir tanesi yerine oturmamıştı düzgün. Neyse kartın vidasını söküp çıkardım, RAM’leri güzelce yerleştirdim yerine ve kartı da taktım tekrar ama vidasını takmadım. Çalıştırdım bilgisayarı, baktım bilgisayar açılıyor, RAM ve IDE sürücüleri tam görünüyor, problem yok. Dedim takayım şu ekran kartının vidasını. Tabi PC açıkken yapmaya çalışıyordum ki vida elimden kaçıp ana kartın üzerine düştü, problem yok, BIOS bir kere öttü. 🙂 Bu arada Windows oturum açma ekranında parola soruyordu. Vidayı düşürmek için yatık olan kasayı dikmeye karar verdim ve diktim, sonra da Windows’un yaşayıp yaşamadığına bakmak için monitöre doğru uzandım, farei falan kıprattım ama imleç oynamıyordu, demek ki Windows çoktan imha olmuştu. Sonra bir koku gelmeye başladı, tam böyle elektronik aletlerin yanık kokusundan. 🙂 Dedim tamam gitti gidiyor ana kart. 🙂 Sonra açık olan kasanın alt taraflarında bir sarı ışık parlayıp sönüyor falan yansıma yapıyor. Ateşler falan gördüm vs. Kasanın fişini çektim ve söndü ışıklar.Kasayı ters tarafa yatırıp vidayı düşürttüm aşağı. Sonra bilgisayarı açtım vs. kontrol ettim, valla çalışıyordu laan, ne sevindim bilemezsiniz… 😀 Şimdi diyebilirsiniz eee ne olmuş, ne var bunda bu kadar… Haklı da olabilirsiniz ama bence çok şey var burada… Sevgilim ölümden döndü yav… 😀 😀 😀 😀 Vida hatırlamıyorum ama ya USB ve Ethernet çıkışlarının olduğu parçanın ya da ses çıkışlarının olduğu parçanın altına girmişti. Şu an Ethernet ve USB çalışıyor, seste de problem olmadığına göre büyük ihtimalle her şey sağlam… 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz