Balığım ölmüş

____________________________________________________________________

Bir yıldan fazla süredir Gültekin adlı bir beta balığı besliyordum. Birkaç haftadır da hasta halliydi. Bu gece de ölmüş balık.

Beta balığım Gültekin (güncel poz :) )

Beta balığım Gültekin (güncel poz 🙂 )

Geçen yıl Eskişehir’de Esnaf Sarayı’nın alt katındaki balıkçılardan 3, 4 ya da 5 TL civarı bir fiyata almıştım balığı. Gülşah ablam Gültekin koymuştu adını. Bir yılda, 1,5 TL değerinde bir yem bile yememişti hayvan. Üstelik balıkçıların günde bir tane yeter demesine rağmen, sabah akşam iki adet yem veriliyordu. Bundan başka da gofret, poğaça, ekmek vs. kıymıkları da yiyebiliyordu.

Son birkaç haftadır garip bir hali vardı. Balık suyun üzerinde asılı duramıyordu, devamlı aşağı düşüyordu. Balık, devamlı yüzmeye çalışıyordu suyun üzerine çıkabilmek için. Sanki içine bir ağırlık kaçmış da hareketsiz suda bir noktada durabilen balık, aşağı düşmeye başlar olmuştu. Bu şekilde idi bir süredir. Zoru zoruna su üstüne çıkıp nefes alıp aşağı düşüyordu. Son günlerde de iyice halsizdi, düzgün yem de yemez, devamlı akvaryumun dibinde yatar olmuştu. Bu gece de, öldü balık.

Geçen yıl, bir ara, bir pasta kabında bakardım buna. Evde yokken ısıtmak için modemin üzerine koyar, etrafını da örterdim vs. o şekilde bile ölmemişti soğuk havalarda. Şimdi gayet iyi şartlarda ölmesi üzdü biraz.

Neyse, bir ara bir tane daha alırım. Bu sefer mavi bir beta alırım sanırım.

2 Yorum

  • Yazan: krsnsk, 25 Nisan 2011 @ 1:06 pm

    başka tür olsa neysede betanın ölmesi garip geliyor.

  • Yazan: FeRHaD, 26 Nisan 2011 @ 1:44 am

    Sağlam balık aslında ama iki yaşında bir yıl daha yaşamasını beklerdim.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz