Cepte MSN Budur: QuickIM Instant Messenger

____________________________________________________________________

Turkcell piyasadaki çoğu telefonun desteklemediği yıl sonuna kadar ücretsiz bir Windows Live Messenger kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyanın desteklediği telefonlar ise genellikle Nokia’nın en yeni telefonları. Kampanyanın tek çekici yanı ise yıl sonuna kadar kullanımın ücretsiz olması, bunun dışında da muhtemelen bazı Live Messenger özellikleri. Kampanyaya katılmak için MSN yazıp 7777’ye mesaj gönderiyorsunuz ve bir dakika içinde telefonunuz desteklenmiyor diye yanıt alıyorsunuz 🙂

Bu durumda da yapılacak en iyi şey cep telefonunuza QuickIM Instant Messenger kurmak. QuickIm yaklaşık bir yıldır kullandığım iyi bir MSN Messenger uygulaması. Express Edition sürümü ücretsiz. Kullanmak için indirip telefonunuza yüklemeniz yeterli. Bundan sonra yapacağınız şey programı açmak ve oturum açma ayarlarınızı yapmak. Uygulamayı ilk çalıştırdığınızda doğrudan İnternete bağlanmak isteyebilir, izin verin. Sonra Hesapta değişiklik yap seçeneğinden bilgilerinizi girin ve Oturum açma butonundan oturum açın. Çıkan İnternet bağlantı onay sorusunu onaylayın. Belki bir proxy sunucusu onayı da isteyebilir bunu da evet diyerek onaylayın. Kısa bir süre sonra Çevrimiçi olacak ve tüm kişilerinizi görebilecek ve onlarla yazışabileceksiniz. Ayrıca kişi ekleme, kaldırma ve yüz ifadesi simgeleri ekleme gibi özellikleri de var.

Uygulamanın giriş ekranı görüntüsü şöyle:
QuickIM Instant MessengerUygulamanın düzgün çalışabilmesi için GPRS ayarlarınızın düzgün yapılmış olması gerekli, yoksa uygulama çalışmaz ve sık sık bağlantı hataları ile karşılaşırsınız. Ücretlendirme kullanım sırasında gönderilen ve alınan paket verinin boyutuna göre yapıldığı için kullanım esnasında gidecek kontör miktarı da yazıştığınız oranda az veya fazla olacaktır. Turkcell ile 39 kilobayt bir kontör ile ücretlendirildiği için bir kontör ile oldukça uzun bir süre yazışabilirsiniz. Uygulama operatör bağımsız olduğu için Vodafone, Avea gibi operatörlerde de çalışıyor tabii ki GPRS ayarlarının düzgün yapılmış olması şartıyla.
Belki Turkcell’in Windows Live Messenger özelliklerini sağlamayabilir ama kesinlikle iyi ve her telefonda bulunması gereken bir uygulama. Uygulama Java MIDP 2.0 desteğine sahip telefonlarda çalışıyor, yani piyasada bulunan 2004 model ve üstü çoğu telefonda çalışıyor. Uygulamanın boyutu yaklaşık 90 kilobayt.
Buradan indirebilirsiniz:

İndir “QuickIMExpress”

QuickIMExpress.jar – 603 defa indirildi – 89,51 KB

5 Yorum

  • Yazan: eda suner, 6 Aralık 2007 @ 2:12 am

    anam cebimizden rahat kalalım dimi ama 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 6 Aralık 2007 @ 8:54 pm

    Rahat kalalım da o bilgisayar fiyatına alınan telefonları da birşekilde kullanmak lazım, o kadar parayı çöpe atmıyoruzya. İnternet kafeye gitmek yerine kullanılabilecek iyi bir program bu.

  • Yazan: Tanla, 29 Ocak 2008 @ 12:36 am

    cepteki.net ile icq msn gtalk a girebilirsin. Internete de daha az para odersin.

  • Yazan: ahmet haci, 18 Mayıs 2008 @ 1:53 pm

    EMEGE SAGLIK GUZELE BENZIYO INDIRINCE DAHA IYI OLCAK INSAALLAH

  • Yazan: FeRHaD, 18 Mayıs 2008 @ 1:58 pm

    Evet güzeldir, indirdikten sonra da güzeldir. Uzun zamandır kullandığım bir program.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz