Facebook profil kapatma grubu

____________________________________________________________________

Facebook’ta 10 Nisan – 13 Nisan arasında profilleri kapatıyoruz adıyla bir grup varmış. Allah ile ilgili kötü paylaşımlar yapan gruplaro vs. şikayet etmişler ancakk gruplar kapatılmıyor diye Facebook’u protesto edeceklermiş, kolay gelsin.

Facebook Türkiye’den 5 – 6 kat büyük bir sosyal mecra. Sadece Türkiye’de yaşanan olayları göz önünde bulundurunca Facebook’un da bundan aşağı kalması imkansız. Hatta ben ülke başkanlarının buradan birbirlerini ekleyip buradan laflaşmalarını falan da bekliyordum. Hani Erdoğan Facebook’ta bir şeyler yayınlasa, Baykal da muhalefet yapsa vs. hiç şaşırmam.

Tabi bu büyük mecrada yaşayanları da kontrol etmek kolay değil. Herkeste de Ağ özgürlüğü diye bir kavram var, ben ne istersem yaparım çünkü burası gerçek dünya değil diyor. Böyle olunca da başlıyor saçma sapan gruplar açmaya…

Tabi bu grupları geçtim konu ile ilgili mesela ateistlerin grupları var, Allah’a inanmayan yokluğunu iddia edenlerin buna kanıt sunduğu (!) insanları ateizme yaklaştırmaya çalıştığı.

Yani hepsinin belli bir ideolojisi var bu grupları kurarken. Ulaşmak istedikleri belli bir şeyler var. Bu şekilde çok çeşitli gruplar var.

Tabi bazıları bu amaçlarını hakaretler yoluyla yapmaya çalışıyor ki yakışık almayan bir durum. Kurulan 10 Nisan – 13 Nisan arasında profilleri kapatıyoruz grubunun amacı da bu tür gruplardan rahatsızlığı duyurmak. Çünkü bu grupları şikayet etmişler, ancak Facebook bir tepki göstermemiş.

Sonuçta özgür bir ortam değil mi, belli sınırlar içinde istediğini yapabiliyorsun. Böyle olunca Facebook da grupları kapatma gereği duymuyor olmalı.

Tabi 10 Nisan – 13 Nisan arasında profilleri kapatıyoruz grubunun yapmak istediği de mantıklı mı? Kişiye göre değişir. Hani bu gruplar kapatılsa yenileri açılacak yine. Sonuçta kapatılacak olan altüstü bir grup. O grubun barındırdığı ideolojiyi taşıyan milyonlar var olabilir. Bu durumda her kapatılan bir grup yeni bir grubun doğuşu olacak.

Bu sebeple bu oluşuma destek vermeli mi? Şöyle bir şey  de var. Madem adamlar yapmış, beğenmiyorsun, sonuçta onların çabası da birilerini etkileyip fikir değiştirtmeye değil mi? Sen de git aynısını yap, sen git onlardan daha iyi çalış bunun için. Sen daha çok kişiyi etkile. Hiç bir şey yapmadan seni engelleyenleri ortadan kaldırınca düzelmeyecek ki işler.

Özgürlükler dünyası işte. Kimin özgürlüğünün nereye kadar olduğu belli değil. Tamam, teoride herkesin özgürlüğü diğer birinin özgürlüğüne dokunmaya başladığı noktanın bir gerisi. Ama bazıları bu noktaya gelinmesini istememe özgürlükleri olduğunu da düşünebiliyor…

Neyse, bu özgürlük konusu yüzyıllardır tartışılıyor ve tamamen sağlanamayacak bir konu. İlle bir pürüzler olacak. Burada önemli olan biraz da hoş görülü olabilmek. Sen bir şeyler yapmaya çalışıyorsan başkalarının yaptıklarına da saygı gösterecek, işi küfre pisliğe getirmeden halletmeye çalışacaksın. Sanki küfür etsen hayat daha güzel olacak, küfür ettin saçmaladın diye ödüllendirileceksin, Allah yok deyip birini aşağıladın diye ölümsüz de olmayacaksın… Neyse, Facebook bakalım bu arkadaşlara nasıl bir tepki verecek, merak ediyorum…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz