Geçici bir süre hizmet dışıyım

____________________________________________________________________

Yarın sınavlarım için Edirne’ye gidiyorum, yarın dediğime bakmayın bu sabah saat 10:30 gibi. O sebeple birkaç gün yok olacağım.

Yarın Edirne’ye gidip I. Murat ve Edirne liselerini bulmam gerek. Aslında Google Maps ile okulları buldum ve çevrimdışı olarak da telefondan kullanabileceğim. Ancak uzaklıkları biraz tehlikeli, Edirne lisesine daha önceden yaklaştığım var ve kaldığım yere 30 dakika uzaklıkta. I. Murat Lisesi ise Sanırım Mithatpaşa mahallesinde ve oraya da yaklaştığım var, biraz uzak. Yaklaşık 1 – 1:15 sürebilir yol. Gidip bu okulları görmem tanımam uzaklıklarını ölçmem gerekli. Ona göre Pazar sabahı sabah altıda kalkıp dokuzdaki sınavlara yetişmem gerekli.

Sınavlarımın ilk posta Cumartesi günü saat dokuzda. Iki adet İngilizce dersi ve Sınıf Yönetimi ile Uygarlık Tarihi olmak üzere iki Türkçe dersten sınav olacağım. Saat 12 falan çıkarım herhalde sınavdan.

Pazar günü de üç İngilizce bir Türkçe olmak üzere dört sınavım var, tabii ki sabahın dokuzunda.

Türkçe derslerden bu yıl ilk bu sınavda sorumluyuz ve açıkçası Uygarlık Tarihi dersinden tırsıyorum. Çünkü Paleolitik Dönem vs. tonla konuyu ezberlemek zor geliyor.

Kalacağım yerde 24 saat sınırsız İnternet erişimi var ama nedenini anlayamadığım bir şekilde ben bağlamanıyorum. Kablosuz ağ WEP ile şifreli ve parola 0123456789 veya tersi. Bilgilerini bilmeme rağmen ağa bağlamanıyorum, nedense işlem başarısız oluyor. Bugüne kadar sadece bir kez bağlanabildim onda da Twitter’ı açtım ama ileti gönderebildim mi bilmiyorum, çok yavaştı ve kısa süreli olmuştu. Telefondandır diyorum ama mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Kendi ağımda ve komşunun ağında çatır çatır kullanıyorum aleti. Hatta Wi Fi adaptör olarak kullanarak GB boyutta veri aldım üzerinden. Artık yapacak birşey olmadığından ders çalışır veya İnternet kafeden telefona film atar izlerim. Ama Türkçe DVD Rip kaliteli çok yoktu kafede, VCD olanlar için de 1. 2 GB boş alan gerekli ben ancak 700 MB açabildim. Belki 20 TL fiyata bir SDHC hafıza kartı bulurum 4 GB ama sanmam. Hatta gitmişken bir FX 5200 ekran kartı da bakmalıyım. Benim ki anakartın yonga setindeki sis651 olduğu için Linux sürücüsü pek iyi değil ve 3D masaüstünü de düzgün çalıştıramıyor. 20 TL gibi bulursam alabilirim bir ikinci el FX 5200.

Neyse yukarıdaki sebeplerle haftasonu görünmeyeceğim pek, pazartesi dönerim herhalde. Sınavlarım var dedim, isteyenler dua edebilir, etsin lütfen. Cep Ingilizce kullanıcıları zaten etsin, başka beleş uygulamalar için de zaman gerekli ve zaman için de sınavları geçip bütünleme sınavına kalmamak gerekli. Bu sebeple dualar bekliyorum. Görüşürüz, okuşuruz ve yazışırız.

Bu arada kalırsam tek suçlusu FriendFeed.

1 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 3 Nisan 2009 @ 1:50 pm

    Neredeyse inanılmaz birşey oldu, kuzenin evdeyim ve ilk kez kablosuz ağa odadan dışarı çıkmadan bağlandım.
    Yalnız bağlantı çok yavaş herkes sömürüyor orası başka. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz