Google PR Güncellemesi

____________________________________________________________________

Bu Google’ın da ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. F-Blog.info alan adını aldığımdan beri ki ilk değişim yakın bir zamanda oldu. Değişimi Burak’ın Mayıs Pagerank Güncellemesi yazısını okuyunca farkettim. Daha sonra PR kontrolü yaptığımda sitemin değerinin PR değerinin 4 olduğunu gördüm.

Alan adımı yaklaşık bir yıl önce almıştım ve o zamandan sonra 3- 4 aylık bir süre PR değerim 0 idi, sonra da 3 olmuştu ve bu son güncellemeye kadar da 3 olarak kalmıştı. Şu an ise 4.

Peki PR değerimiz 4 oldu da ne oldu, efendim hiç birşey olmadı. Kaç PR ne ifade eder yazım için yaptığım araştırmaya göre hiç önemli bir değeri yok, oldukça normal bir PR değeri:

PageRank 4: Oldukça normal bir seviyedir ve sitenizin rekabet seviyesini artıracak yeterli sayıda ve kaliteli linke sahip olduğunu gösterir.

Çok önemli bir değer değil ama eski değeri 3’e göre önemli bir farkı var:

PageRank 3: Bazı koşullarda tamam olabilir ama yüksek rekabet seviyesine sahip kelimelerde pek şansı yok.

Rekabet seviyesi yüksek anahtar kelimelerde de başarılı olabilme.

Tabi işin esasına bakarsak önemli hiçbir değişiklik yok. Zaten Google’ın bu değerleri doğru ve güncel gösterip göstermediği konusunda uzun zamandır tartışmalar var. Bir de Google Site Yöneticisi Araçlarına göre Google’da kayıtlı sayfalarımın ortalama %80’i düşük PR değerine sahip, diğerlerine de PR değeri atanmamış. Yani şu an tam olarak ne olduğu belli değil. Sanki Google’ın bizi biraz sevindirik yapmak için bir değişimi gibi birşey geldi bana. Tabi PR değeri düşenler de var ama bunun nedenini Google’dan başka kimse tam olarak bilemez. Ne de olsa linkleri nasıl saydığıni, hangilerini saydığını hangilerini kabul etmediğini bilen tek o. Neyse şimdilik biraz keyfini çıkaralım PR değişiimnin. 😀

26 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 2 Mayıs 2008 @ 12:13 pm

    4 iken düşenler bence içeriği fazla şişiriyorlar sitenin anahtar kelime dağılımı vesaire bozuluyor. Bir de bazı yerlerdeki linkleri zamanla silinmiş olup eksiliyor bu da etkili olmuş olabilir.
    Ayrıca başka yerdeki linklerinin artık eskisi gibi ziyaretçi göndermemesi çok daha kuvvetli ihtimal. Çünkü link olması yetmiyor, o linklerin ziyaretçi göndermesi de önemliymiş diye okumuştum. Burada başka incelikler de var. meslek sırrı. 🙂
    Bu konudaki araştırmalarımı tespitlerimi yakında yayımlayıp raconuna uygun link değişimi uygulaması başlatıyorum. 🙂 Hiçbir şey sır olarak kalmamalı herkes bilmeli. 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 2 Mayıs 2008 @ 1:49 pm

    İşin içinde Google varsa herşey sırdır. Google’da sır olmayan tek şey;
    Sitelerinizi insanlar için yapın, Google için değil. 😀

    Google PageRank vs. hepsi saçma. Hepsi Google’ın kendi yarattığı link alemindeki insanların yaşama çabaları. Düşünün ki zamanında böyle birşey hiç yoktu. İnsanlar birbirleriyle link takası yapıp hiç ziyaretçi getirmeyen linkleri için diğer site yöneticilerine yalvarırmıydı. Öyle olsaydı zaten PR doğal bir şekilde ölçülebilidi fakat günümüzde artık iş işten geçmiş durumda. PR yalanı veya saçmalığı içinde kendimize hilelerle yer edinmeye çalışıyoruz.

  • Yazan: E. Ali, 2 Mayıs 2008 @ 2:15 pm

    Hile değil, gizli saklı olmadan yapılan işleri kastetmiştim ben. Karşılıklı olarak, anlaşmalı olarak. Nitekim aylarca takip ettiğim iki blog tahmin ettiğim gibi PR 5’i yakaladı.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Mayıs 2008 @ 2:33 pm

    Kimseye hile yaptı falan demiyorum. Hepsi Google’ın suçu diyorum :D, algoritmaları çok iyi ama linke dayandığı bilindiği için herkes link takası gibi yapay yöntenmlerle sıralamasını yükseltmeye çalışıyor. Bu durumda da link sayımı fikrinin doğallığı gidiyor.
    Google’ın linklerle ilgili fikri neydi;
    Link verilen bir sayfa veya site insanlar için kaliteli bir içerik veriyorki insanlar ona link veriyor.
    Fakat günümüzde linklerin bu bağlamda bir önemi kalmadı, en kalitesiz siteler bile çok sayıda linke sahip olabiliyor. Bu durumda da PR değerinin önemi kalmıyor.
    Sistem ilk işlemeye başladığında sadece kaliteli içeriğe sahip siteler yüksek PR’ye sahip olabilirken, şimdi link takası ile herkes iyi PR değerleri elde edebiliyor.
    Bloglardaki blogrolllar bile artık karşıdaki blogcunun PR egosunu tatmin etmeye yönelik düşünülüyor.
    Peki bir sitenin PR 0 veya PR 10 olması normal kullanıcı için ne fark ederki. Örneğin yaz boyunca sitemin PR değeri 0 idi fakat ziyaretçi sayım da kat kat idi. Peki siteme gelen ziyaretçilerin kaçı PR değerime bakmak istedi ya da kaçı bunun varlığından haberdar idi, muhtemelen hiçbiri.
    Yani PR Google’ın yarattığı bir saçmalık ve şimdi bununla kendi de en azından site yöneticileri kadar uğraşıyor. Ama sonuç = İnternet’teki kalitesiz içerikte artış ve bu içeriğin bulunduğu sitelerin ilk sıralarda görülmesi.

  • Yazan: Mert, 3 Mayıs 2008 @ 10:04 am

    Tebrik ediyorum tatlı bir tebessümle… Mavigenc.Com’un da pr değeri 4 olmuş 🙂 Bu aralar bir sorun var düzeltince bunu kutluycam (: Ayrıca Onur’un sitesi (domatessuyu) de 4 olmuş. Sen de dörtsün, hepimiz dörtüz 😀

  • Yazan: FeRHaD, 3 Mayıs 2008 @ 1:38 pm

    Bu ne kadreşim herkez 4 olmuş, arada bir tane farklı olmadan tadı çıkmazki bunun. 😀 Valla Google nasıl yaptı böyle birşey bilmem. Herhalde önceden düşürdüklerini biraz sevindireyim derken diğerlerine de yan etki yaptı. D:

  • Yazan: Oyun, 1 Haziran 2008 @ 11:34 pm

    4 olsa ne olur 5 olsa ne olur.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Haziran 2008 @ 6:51 pm

    Evet.

  • Yazan: sexshop, 18 Temmuz 2008 @ 1:16 pm

    teşekkürler !!
    Sexshop

  • Yazan: osi, 3 Ağustos 2008 @ 11:15 pm

    tesekkurler

  • Yazan: sex shop, 8 Eylül 2008 @ 6:21 pm

    tşk ettik

  • Yazan: erotik shop, 10 Eylül 2008 @ 6:19 pm

    bence pr degeri okadarda önemli bir birşey degildir ya.

  • Yazan: FeRHaD, 10 Eylül 2008 @ 8:24 pm

    Evet aslında o kadarda önemli değil ama insanlar bir bakıma bunu emeklerinin karşılığı olarak görüyorlar. Bazıları için ise reklam açısından önemli, bazıları için de para kazanmak için. Tabi daha önemli şeyler de var, erotizm gibi. 😀 😀 😀 😀 Ya bu aralar ne yaptınız siz böyle ya, onlarca erotik, seksşop isimleri ve bağlantıları içeren yorumlar geliyor, sil sil bıktım valla. 😀

  • Yazan: osi, 21 Ekim 2008 @ 12:57 am

    bir anda google pagerank 0 dan 3 atlamak mümkün müdür acaba?

  • Yazan: FeRHaD, 21 Ekim 2008 @ 1:00 am

    Evet mümkündür. Çok iyi şartlarda bir anda 0’dan 4’e kadar olabilir ama bu o kadar kolay değildir, biraz mucizevidir. 3’e atlamak biraz daha kolaydır ama genelde ilk başta daha çok 2’ye atlayanlar gördüm. 5 ve üstüne atlamak ise artık mucizeden öteye birşey varsa ondandır, ama o da sanırım mümkündür, tabi bunun için tüm dünyanın seve seve link vereceği bir siteniz olması şart.

  • Yazan: Estetik, 25 Kasım 2008 @ 3:27 pm

    Artık biz bir dahakı guncellemeyı beklıyoruz ınsallah bızımde dıger arkadaslar gıbı bol bol prlerımız olur.

  • Yazan: FeRHaD, 25 Kasım 2008 @ 5:13 pm

    Beklemekle olmuyor efendim. 🙂 Eğer siteniz üzerinde gerekli çalışmaları yaptıysanız merak etmeyin Google sitenize hakettiği değeri verecektir, zaten PR değeri olarak da siteniz gayet iyi bir değerde. Hatta bence bir arttırıp PR değerini 6 yapması da bana gayet mantıklı geliyor. 😀

  • Yazan: savaş oyunu, 28 Aralık 2008 @ 6:44 pm

    Artık biz bir dahakı guncellemeyı beklıyoruz ınsallah bızımde dıger arkadaslar gıbı bol bol prlerımız olur.

  • Yazan: cicimol, 8 Ocak 2009 @ 11:03 am

    cicimol , arkadaş , arkadaş arama , arkadaş partner , bayan arkadaş , partner , cicim ol

  • Yazan: Turgay Dogan, 11 Ocak 2009 @ 2:57 pm

    PR6 nin PR2 ye link vermesi , PR6 i etkiler mi ?

  • Yazan: FeRHaD, 11 Ocak 2009 @ 3:37 pm

    PR 6 sitenin nasıl bir site olduğuna bağlı ancak pek bir etkisi olmayacaktır. Çünkü PR 6 site demek düşük PR değerine sahip sitelere link vermeyecek demek değildir. Tam tersi her tür PR değerine link vermeli ki arama motorlarına PR değeri yükseltmeye çalışan bir site izlenimi vermesin. Ben düşük PR değerine sahip siteye de link veririm yükseğe de desin ki, kaliteli bir site izlenimi versin.
    Problem yok yani.
    Tabi link verilen sitenin spam amacı olup olmaması, ve PR 6 sitenin link verdiği diğer sitelerin de kalitesi önemli, onları da unutmamak gerekli.

  • Yazan: elis, 12 Şubat 2009 @ 12:26 am

    bir anda google pagerank 0 dan 3 atlamak mümkün müdür acaba?

  • Yazan: E. Ali, 12 Şubat 2009 @ 8:09 am

    Mümkündür. PR yüksek en az bir siteden link verirlerse, ayrıca pekçok blogda veya sitede sizin blog veya site link verilerek anlatılırsa olabiliyor. Örnekleri görülmüştür.

  • Yazan: FeRHaD, 12 Şubat 2009 @ 3:10 pm

    Ali sanırım o yorum bir spam yorum oluyor. Linkleri silip onayladım ama daha sonra siteye bakmamıştım neyse.
    Spam diyorum çünkü yukarıda da aynı sorudan bir tane var, okusaydı öğrenirdi. 🙂

  • Yazan: E. Ali, 12 Şubat 2009 @ 4:00 pm

    Evet, bu sayfada hem alakasız linkler hem yanlış şeyler çok (benim bazı yorumlarım da dahil olabilir). Bence temizlik yapmalısın ki bu sayfanın ziyaretçileri sadece gerekli ve doğru bilgileri edinebilsin. Unutmayalım ki insanlara bilgi sunuyoruz.

  • Yazan: FeRHaD, 12 Şubat 2009 @ 5:01 pm

    Evet sınav dönemleri vs. robot olmayan spam yorumlarla pek ilgilenmiyorum.
    Bir ara bir temizlik yapmam iyi olacak.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz