Google’ın Bir Nisan Åžakası; Project Virgile

____________________________________________________________________

Google Prject Virgile

BildiÄŸiniz gibi Google hiç bir 1 Nisan gününü bir ÅŸaka yapmadan geçmiyor. Google’ın bu yılki ÅŸakası da Project Virgile olsa gerek. Project Virgile resmi Google blogunda açıklanan bir proje. Projenin amacı gelecek 20 yıl içinde Mars’a insanlar göndererek kalıcı bir yerleÅŸim kurmak. Bunun bugünkü teknoloji ile mümkün olduÄŸu söyleniyor. Projenin ÅŸaka olduÄŸu farkedilmesin diye Google’da bu proje ile ilgili sayfa ve gruplar oluÅŸturulmuÅŸ. Ayrıca iÅŸin en ilginç ve eÄŸlenceli yanı da projeye isteyen herkesin 15 soru cevaplayarak ve neden katılmak istedikleri ile ilgili Youtube’a bir video ekleyerek baÅŸvurabilmesi. Mars’a gönderilecek kiÅŸiler bu 15 soru ve videolarına göre seçilecek. Şu sayfadan siz de baÅŸvurabilirsiniz. Bence bu Google’ın en iyi şakalarından biri olmuÅŸ. Tabi ben yemeeeeemmm !!! Tabi gelecek 20 yıl kısmına gelince gelecek beklediÄŸimizden çok daha hızlı geldiÄŸine göre bu ÅŸakanın ileride gerçek olmaması söz konusu bile deÄŸil. Åžu an için ÅŸaka olarak yapılmış fakat ileride gerçekten de bu ÅŸaka ile ilgili birÅŸeyler yapılabilir. Yani yine de Mars gezisi istiyorsanız bir baÅŸvurmanızda yarar var. Ben Youtube üyeliÄŸim olmadığı ve uÄŸraÅŸmak istemediÄŸim için ÅŸimdilik baÅŸvurmadım. 😀 Umarım ileride piÅŸman olmam. 😀 Bu da Google kurucularının ÅŸaka ile ilgili olarak hazırladığı video.

Gelelim yapılan diÄŸer şakalara. Lübnan’da “Yeter” adlı bir toplum örgütü ilginç bir ÅŸaka yapmış. Lübnan’da siyasi kriz nedeniyle uzun zamandır devlet baÅŸkanı seçilemiyor. Örgütün yaptığı şakada gazetelerde “Bitti. Çözüldü.” baÅŸlığı ile devlet baÅŸkanının seçildiÄŸi haberi verilmiÅŸ. Böylece Lübnan halkının yüzü kısa bir süreliÄŸine de olsa gülmüş oldu. Ayrıntılara ÅŸuradan bakabilirsiniz.

Ä°brahim KaraoÄŸlanoÄŸlu İÖOBugün staja gittiÄŸim EskiÅŸehir Ä°brahim KaraoÄŸlanoÄŸlu Ä°.Ö.O. müdürü de öğlen tören öncesi Milli EÄŸitim Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamaya göre okulların üç gün tatil olduÄŸunu söyleyince ben bile seviniÅŸtim niye ise ama ne yazık ki bu öğrenciler için biraz acı bir ÅŸaka olmuÅŸtu. Öğrenciler de birbirlerine hapÅŸurma tozu, kaşıntı tozu vs. ile kötü ÅŸakalar yapmışlardı.

Bunların dışında kendim bir şaka yapma fırsatı bulamadım yani biraz kuru geçti bu 1 Nisan günü.

5 Yorum

  • Yazan: eda suner, 1 Nisan 2008 @ 11:56 pm

    Aynen benimde kuru geçti zaten sevmem de yapmam da yapılsın da istemem ne şakası ya poff 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 2 Nisan 2008 @ 1:09 pm

    Yok yok az da olsa birşeyler yapılması lazımdı. 😀

  • Yazan: AYSENUR, 27 Mayıs 2008 @ 1:44 pm

    COK İYİ BİR OKUL YÜRÜ ARKANDAYIM SENİ SEVİYOM.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Mayıs 2008 @ 3:08 pm

    Evet çok iyi bir okul da, Ayşenur, her harfi elli defa tekrarlayarak yazmak zorunda değilsin. 😀

  • Yazan: No Name, 5 Ocak 2009 @ 7:45 pm

    Ah…Ah…:D

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz