Hanoğlu Efsanesi

____________________________________________________________________

Efsane Muratlı’nın Hanoğlu köyünde geçmiş ve Ana – Oğul Efsanesi olarak biliniyor.

Hayatını çobanlıkla geçiren bir erkek çocuğa sahip olan ana sığırların dönüşünü ve çocupunun gelişini bekler. Akşam olup sığırlar eve döner ama çocuk gelmez. Anne “Hani benim oğlum, hani benim oğlum” diye feryat ederek köylü ile çocuğunu aramaya başlar. Köyün dışında sığırların otladığı yerde çocuk ölü olarak bulunur, tahminlere göre kalp sektesi yüzünden ölmüştür. Elinde sopası toprağa saplı durumda olan çocuk köy camii önüne getirilir ve bir türbe yapılır. Anne de aynı türbeye gömülür. Toprağa saplı bulunan sopa zamanla ağaç olmuştur.

Araştırmalara göre anne ve çocuk Kırım kökenli bir aileden gelir ve çocuk Han oğludur .

5 Yorum

  • Yazan: krsnsk, 16 Mayıs 2009 @ 11:12 am

    Bu aralar hep efsaneler var. Tembellik kokusu alıyorum :).

  • Yazan: FeRHaD, 16 Mayıs 2009 @ 11:31 am

    Tam tembellik değil ya. 🙂 Bilgisayarın başına fazla geçmiyorum, anca geceleri birşeyler yapmak için açıyorum o zaman da bunu mu yapsam şunu mu yapsam derken herşey kaynıyor. 🙂
    Telefonda da Opera eski sürüm, benim yönetim paneline girmiyor, diğerIE, Opera Mini ve Skyfire da çoklu pencere özelliği yok, birşey yazmaya kalkarsam kaynak için araştırma zor oluyor. En sonunda atacağım Opera’ya bir e-posta gönderin Mini kaynak kodunu çoklu pencere özelliği ekleyeceğim diyeceğim o olacak. 🙂
    Bu efsaneleri bir ay önce başlamıştım koymaya her gün bir tane koyacaktım bir haftada bitecekti, onlar bile kalmış. 🙂

  • Yazan: krsnsk, 16 Mayıs 2009 @ 11:41 am

    Efsanaler güzel ama senin yazılar daha güzel :). Özellikle Sevdiğim sözler serisinin evcek hastasıyız.
    Yeri değil ama aklıma gelmişken sorayım. Javada hangi kütüphanede hangi komutun olduğunu gösteren (ve kısa olarak açıklamasını veren) cheat sheet tarzı bir site biliyormusun? Misal Math kütüphanesi pow(a,b) üs alır gibi? Javaya yeni başladım kütüphaneleri tek tek gezmek zor oluyor :).

  • Yazan: FeRHaD, 16 Mayıs 2009 @ 12:17 pm

    Ben NetBeans kullanıyorum, moda kütüphane isminden sonra noktaya basınca alt sınıflar vs. çıkıyor.
    Site olarak da adresini bilmiyorum tam ama java.sun.com’da tüm Java türlerinin bahsettiğin kütüphane ve sınıf açıklaması frame şeklinde var. Ekranın bir tarafında ince bir çerçevede kütüphaneler, yanında da sınıflar şeklinde.
    Şunu bir dene java.sun.com/javase/6/docs/api/java/

  • Yazan: krsnsk, 16 Mayıs 2009 @ 2:02 pm

    Henüz guiye terfi edemedim şimdilik konsoldan idare ediyoruz. Eclipse yeterli oyüzden :). Verdiğin link işime yarayacak. Teşekkür ederim.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz