İnternet’imiz uçuyor, cüzdanlarımız yavaş…

____________________________________________________________________

Zamanında yüksek upload talep eden birine, Hakkı ne yapacaksın uploadı diye Twitter’da soran bir Turk Telekom yetkilisi vardı. Yetkililerin son durumu, ülkedeki İnternet yavaşlığının nedeninin müşterilerin düşük hızlı paketler kullanıyor olmasını iddaa etmeleri. 😀

Yani biz kullanıcılara çok uygun fiyatı İnternet veriyorlar. Çok yüksek hızları çok uyguna veriyorlar. Ancak biz cimrilik ediyoruz ve en ucuz en yavaş paketleri kullanmayı tercih ediyoruz!

Yahu, bu ülkede Turkcell’in SuperBox gibi muazzam pahalı bir hizmeti, sırf Turk Telekom’un bir çok yerde altyapısı yok ya da düzgün çalışmıyor diye yok satıyor neredeyse. Adamlar yoğun talebi kırabilmek için paket fiyatlarını ikiye katlıyor uzun zamandır. Yine abone topluyorlar. Yani Turk Telekom’dan çok daha pahalı paketlerle!

Demek ki sıkıntı milletin cimriliğinde değilmiş, millet 10 Mbit için 200 lira verebiliyormuş. Sıkıntı Turk Telekom’un yatırım yapmaya hevesinin düşük olması. Yaptığı yatırımı pazarlayamaması. Çoğu yerde düzgün altyapısı olmaması. E altyapısı olan da altyapı 10 Mbit kaldırıyorsa 100 Mbit’lik paket satın almaz değil mi?..

1 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz