Etiketli yazılar: Turk Telekom

İnternet’imiz uçuyor, cüzdanlarımız yavaş…

Zamanında yüksek upload talep eden birine, Hakkı ne yapacaksın uploadı diye Twitter’da soran bir Turk Telekom yetkilisi vardı. Yetkililerin son durumu, ülkedeki İnternet yavaşlığının nedeninin müşterilerin düşük hızlı paketler kullanıyor olmasını iddaa etmeleri. 😀

Devamını oku »

Dünya’nın en Kuzey’indeki şehir fiberoptik kabloya kavuşmuş

Rusya deyince aklıma koskoca bir ülke gelir, Doğu’dan Batı’ya uzanan çok geniş bir coğrafya, Güney’den Kuzey’e doğru da geniş ve Kuzey’e yaklaştıka da soğuyan, donan, katılaşan.  Hani böyle adım adım gezecek olsam gezmet isteyeceğim ülkelerden biri Rusya, diğeri de Çin. Dünya’daki gücünü de düşündükçe insan az çok bir şey bekliyor. Ancak okuduğum bir habere göre çok fazla şeyler bekliyormuşum. Devamını oku »

İnternet ortamında adil kullanım hala adil değil

BTK’dan uzun zamandır beklediğimiz bir çalışma vardı. Adil Kullanım Noktası/Kotası/Limiti denen uygulamada iyileştirme yapılmasını bekliyorduk. Sanırım bir miktar iyileştirme yapılacak ama yeterli gelmiyor pek. Yine de uygulamanın sonlandırılması için 2018’e tarih verilmiş olması oldukça iyi ki operatör ve servis sağlayıcılara şebekelerini adam etme için fırsat veriyor. Devamını oku »

4.5G diye satılan 4G hoş geldi…

Dün gece yapılan lansmanlardan sonra tüm operatörler şehir merkezleri ve çok sayıda belli ilçedeki baz istasyonlarından 4.5G denen aslında esas 4G olan şebeke teknolojisini devreye soktu. Açıkçası benim bulunduğum konuma daha iki yıl 4G gelmez, ondan bende bir değişiklik olmadı.

4G’nin devreye girmesiyle millet garip bir şekilde hız testlerine abandı. Hatta, öyle ki Speedtest sitesi ile hız testi hizmeti veren Ookla‘nın bile dikkatini çekti durum ki aşağıdaki tiviti paylaştılar.

Devamını oku »

Adil Kullanım Kotası uygulaması kalkar mı?

Türkiye’deki ADSL ve fiber şebekelerde servis sağlayıcıların uyguladığı Adil Kullanım Kotası (AKK) kavramı ile ilgili Donanımhaber’de yazdığım bir şeyi buraya da alayım dedim. Devamını oku »