iTech SolarVoice 908 güneş pilli Bluetooth kulaklık

____________________________________________________________________

Bluetooth kulaklıklar özellikle müzik dinlerken kablolar ile uğraşmak istemeyen cep telefonu kullanıcıları için uygun çözümler. Ancak bunların da kablo derdi olmadığından pil derdi var, yani Bluetooth iletişimi ve hoparlörlerini beslemek için kendileri pile ihtiyaç duyuyor ve bu pilin de şarj edilmesi gerekiyor. Bu durum da biraz rahatsız edici birşey, sık sık pil şarj etmekle uğraşacağıma kablolu kulaklık daha rahat geliyor bana. Ancak bunun çözümü de bulunmuş; kulaklığa bir de güneş pili ilave ederek kulaklığın pilini güneş pili ile şarj etmek.

iTech SolarVoice 908 güneş pilli Bluetooth kulaklık

iTech SolarVoice 908 güneş pilli Bluetooth kulaklık

Güneş pili ile cihaz kendi pilini yeterli güneş ışığı aldığı durumlarda şarj ederek pilin çabuk deşarj olması bir miktar önlenecek. Yine gece kullanımlarında pek bir faydası olmasa da tahminimce sistemin gündüz kullanımı gündüz kesintisiz %100 şarj ile müzik dinlemeyi sağlayabilir. Test etmeden bilemem ama yeterince iyi güneş pilleri kullanılmış ve şarj devresi iyi ise belki iTech SolarVoice 908 cihazını hiç pil değiştirmeden ya da şarj etmeden kullanmak mümkündür.

Düşünsenize sabah kulaklığınızı takın hem şarj olsun hem müziğinizi dinleyin, akşama kadar şarj olmuş pili de geceye kadar idare etse (ki belki çok daha fazla dayanıyordur) gelecek sabah da güneşten şarj olacağını düşünürsek oldukça kullanışlı bir cihaz olabilir bu iTech SolarVoice 908. Tabi dediğim gibi denemeden ne kadar kullanışlı olduğunu bilmek zor. iTech SolarVoice 908 sağladığı enerji tasarrufu ile özellikle çevrecilerin dikkatici çekecek bir ürün.

Ayrıca iTech SolarVoice 908 telefonun özelliklerine bağlı olarak son aranan numarayı arama, çağrı reddetme vs. fonksiyonları da kendi üzerinden yapılmasını sağlayabilecek.

Cihazın fiyatı Amazon’da 75 $ civarında ki kablo ve şarj derdinin olmadığını düşünürsek piyasadaki çoğu Bluetooth kulaklıktan çok da pahalı bir fiyat gibime gelmiyor.

Ha o kadar parayı müzik dinlemek için verir miyim? Kişisel olarak ben vermem, kablolu 5 TL kulaklıklar oldukça iyi işimi görüyor. 🙂 Ancak parasına kıyabilenler için diğer kulaklıklardan çok da pahalı olmayan bir cihaz. Çevrecilerin de dikkatini çekecektir herhalde.

2 Yorum

  • Yazan: İbrahim, 9 Ekim 2009 @ 10:14 pm

    Oldum olası şu BlueTooth kulaklıkları sevmemişimdir. Gerçi bu daha iyi gibi, şarz sorunu olmaz sanırım …

  • Yazan: FeRHaD, 10 Ekim 2009 @ 1:00 am

    Benim de Bluetooth’un kafanın hemen yanında çalışmasından radyasyon rahatsızlığım var, hani bir zararı olmasa bile düşüncesi kafamın etini yer. 😀

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz