Java ME ile telefonun İnternet gezgini uygulamasını çalıştırmak

____________________________________________________________________

Java ME ile yazdığımız uygulamada herhangi bir web sayfasını telefonun İnternet gezgini uygulamasında (tarayıcı da denir ama bence hatalı bir kullanım) açmak isteyebiliriz. Bu durumda uygulama MIDP 2.0 ise bunun için Java sanal makinesine bir istek göndermeliyiz.

Java ME’de gezgin uygulamasını çalıştıracağımız yöntem platformRequest(String string) yöntemidir. Buradaki yöntem bir yazı olmalı. Bir Ä°nternet sayfasını açmak için de o sayfanın adresini bu yazı kısmına yazmalıyız. Bundan sonra bu yöntem ile istediÄŸimiz sayfa gezgin uygulamasında açılacak.

Aslında platformRequest(String string) sadece bir sayfa açmak için deÄŸil, arama yapmak gibi bir amaçla da kullanılabilir. Bunun amacını tamamen uygulamanın çalıştığı sanal makineyi cihaz yazılımına ekleyenler belirler. ÖrneÄŸin; eÄŸer bu String kısmındaki yazı http:// ile baÅŸlıyorsa platform bunun bir Ä°nternet adresi olduÄŸunu tanır ve o sayfayı tarayıcıda açar. EÄŸer “tel:”ile baÅŸlatırsak bunun bir telefon numarası olabileceÄŸini düşünür ve devamındaki sayıdaki numarayı telefonla arar.

Bu yöntem herhangi bir hata dönebileceği için try{}catch{} ile kullanılmalıdır.

Kullanımına bir örnek;

Bir İnternet sayfasını açtırma:
try{platformRequest(“http://www.f-blog.info/”);}
catch(Exception e){}

Bir telefon numarasını aratma:

try{platformRequest(“tel:”+numaraKutusu.getString());}
catch(Exception e){}

Bu platformRequest(String string) yöntemi sadece MIDP 2.0 sürümünde kullanılabilir. MIDP 1.0 ile bir sayfanın nasıl açılabileceğini ben de bilmiyorum!!! Bilen biri varsa, yazarsa çok sevinirim.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz